Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med russin

Havrekakor är en riktig barndomsklassiker som med fördel avnjuts med ett glas iskall mjölk. Havrekakan har en stående plats på kakfatet när det vankas traditionellt kalas med “sju sorters kakor”. Knapriga och samtidigt lite sega av russinen som vanligtvis bakas in i havrekakan är det en given favorit. Matklubben har samlat en mängd varianter på denna smaskiga kaka – allt från den klassiska havrekakan till havrekakor med russin och choklad eller för den som vill vara lite nyttigare, havrekakor med russin utan socker. Den senare varianten blir mer som en granola bar och går att fylla både torkad frukt och nötter. Perfekt när sötsuget sätter in!


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och arbeta till en deg. Rulla bollar ungefär 1 kronas storlek, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper platta till dem något med en gaffel ell...

15 min

Täck en form cirka 8x25cm med plastfilm. Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda i marshmallows, havrekaka och hasselnötter(rispuffar). Häll smeten i formen och låt stå i kyl cirka 3 timmar innan...

15 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.