Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivripaprika

Sivripaprika är en mildare, söt variant av chilipeppar och kallas också för turkisk paprika. Sivripaprika är perfekt att använda till kryddiga såser och i rätter där du vill ha lite sting. Till exempel är grillad sivripaprika och sivripaprika i ugn ett väldigt gott tillbehör till middagen och passar bra ihop med en bit kött eller fisk. Även i sallader kan sivripaprikan användas och äts då med fördel rå tack vare sin milda smak – prova till exempel att servera sivripaprikan i en sallad ihop med hummus och fetaost för att göra en härlig, medelhavsinspirerad rätt. Även den enklaste ostsmörgåsen kan få sig ett lyft med några skivor av den krispiga, söta sivripaprikan.


Lägg köttet i frysen ca 1 timme. Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp...

30 min
4

Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin. Grilla köttet enligt anvisning på förp...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.