Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picnic Curry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept jag hittat på nätet, men modifierat i egen smak....Lägger ut originalreceptet. Själv tillsätter jag Sivripaprika (Turkisk medelstark paprika) för litet mer hetta i grytan. Använder gärna även en något starkare curry eftersom vi älskar starkt kryddad mat ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i frysen ca 1 timme. Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp det i tunnare strimlor.
  2. Finstrimla löken och paprikan. Sätt på riset.
  3. Häll olja i en varm gryta. Bryn kött, peppra och krydda med curry. Tillsätt löken, koriandern, sänk värmen. Låt puttra ca 2 min tills löken är mjuk. Låt paprikan gå ned i grytan. Tillsätt sockret. Rör om. Salta.
  4. Tillsätt crème fraiche och kikärtorna. Låt puttra ca 5 min till riset är klart.
  5. Servera med ris, grönsallad och sivripaprika

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.