Hej.
Försökte baka Dumlekladdkaka nu i helgen. Tog ut den efter 20 minuter som det står i receptet. Trodde att den skulle bli lagom i konsistensen om den stod över natten innan jag skar i den. (Har ett annat recept på kladdkaka som ska vila över natt och den blir perfekt kladdig då.) Den blev alldeles lös, fick ätas med sked som chokladpudding ungefär. Fler som misslyckats? Eller tips på vad jag gjort för fel.
Vänlig hälsning Gunilla O
farmoringer19 maj 2008
Det finns ju så många här på matklubben som älskar och baka så jag hoppas du får ett svar. Jag är är så novis på bakning så jag har inte en aning...
PinkLadie19 maj 2008
Vet att jag inte var nöjd med dumlereceptet - men lös blev den nog inte... När du hade smält fettet och löste upp kolorna i det, rörde du lite slarvigt? då kan det bli konstiga klumpar och ojämnt fördelat... Jag VISPAR ihop mitt "dumlesmör", det gör jag oxå med min perfekta daimkladdis (som har sparats 81 gånger, men fortfarande inte fått något betyg :'( )
Just nu håller jag på att experimentera fram en mikro kladdkaka med mosad banan i - blev för lik vanlig kaka idag...
En kladdkaka om dagen...
:p
Gnagett19 maj 2008
Jag har bakat dumlekladdkaka både där man smälter ner dumlen och en annan där man la dumlena ovanpå - båda blev mycket god och perfekta i konsistensen. Men vad du gjort för fel?? Du får försöka igen - det är värt det tycker jag. Den man la dumlen ovanpå var nog godare.
Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..
tulipan19 maj 2008
Skrivet av MammaIrene den 19 maj 2008
Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..
Varför ge uppp efter en gång? man kan juh faktiskt testa och ha den lite längre i ugnen. Kan juh vara så att ni möjligen har för liten form. En lite större form så blir den lite mindre tjock. Kanske inte står i receptet heller hur stor fomen är. Det där är juh ett vanligt fel man gör ibland. Att man har mindre form än vad som finns i receptet/bilden. Och då behöver dom juh vara inne lite längre eftersom kakan blir tjockare om formen är mindre. Har gjort såna tabbar hur många ggr som helst... men skam den som ger sig :p(Y)
Lilloo19 maj 2008
Jag fick också samma resultat när jag gjorde dumlekalddkaka. Kommer inte att göra om den...
Gnagett20 maj 2008
Jag verkar vara den enda som fick den bra så jag får väl baka den en gång till och mäta formen jag använder och ta tiden hur länge den står inne och meddela detta på receptet om ni fortfarande är sugna på den. För den var god men den var ännu godare den jag la in här ovan.
Hej.
Försökte baka Dumlekladdkaka nu i helgen. Tog ut den efter 20 minuter som det står i receptet. Trodde att den skulle bli lagom i konsistensen om den stod över natten innan jag skar i den. (Har ett annat recept på kladdkaka som ska vila över natt och den blir perfekt kladdig då.) Den blev alldeles lös, fick ätas med sked som chokladpudding ungefär. Fler som misslyckats? Eller tips på vad jag gjort för fel.
Vänlig hälsning Gunilla O
Det finns ju så många här på matklubben som älskar och baka så jag hoppas du får ett svar. Jag är är så novis på bakning så jag har inte en aning...
Vet att jag inte var nöjd med dumlereceptet - men lös blev den nog inte... När du hade smält fettet och löste upp kolorna i det, rörde du lite slarvigt? då kan det bli konstiga klumpar och ojämnt fördelat... Jag VISPAR ihop mitt "dumlesmör", det gör jag oxå med min perfekta daimkladdis (som har sparats 81 gånger, men fortfarande inte fått något betyg :'( )
Just nu håller jag på att experimentera fram en mikro kladdkaka med mosad banan i - blev för lik vanlig kaka idag...
En kladdkaka om dagen...
:p
Jag har bakat dumlekladdkaka både där man smälter ner dumlen och en annan där man la dumlena ovanpå - båda blev mycket god och perfekta i konsistensen. Men vad du gjort för fel?? Du får försöka igen - det är värt det tycker jag. Den man la dumlen ovanpå var nog godare.
Här är den dumlekakan.
Kladdkaka med kola
Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..
Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..
Varför ge uppp efter en gång? man kan juh faktiskt testa och ha den lite längre i ugnen. Kan juh vara så att ni möjligen har för liten form. En lite större form så blir den lite mindre tjock. Kanske inte står i receptet heller hur stor fomen är. Det där är juh ett vanligt fel man gör ibland. Att man har mindre form än vad som finns i receptet/bilden. Och då behöver dom juh vara inne lite längre eftersom kakan blir tjockare om formen är mindre. Har gjort såna tabbar hur många ggr som helst... men skam den som ger sig :p(Y)
Jag fick också samma resultat när jag gjorde dumlekalddkaka. Kommer inte att göra om den...
Jag verkar vara den enda som fick den bra så jag får väl baka den en gång till och mäta formen jag använder och ta tiden hur länge den står inne och meddela detta på receptet om ni fortfarande är sugna på den. För den var god men den var ännu godare den jag la in här ovan.