Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlekladdkaka

  • gunillao 19 maj 2008

    Hej.
    Försökte baka Dumlekladdkaka nu i helgen. Tog ut den efter 20 minuter som det står i receptet. Trodde att den skulle bli lagom i konsistensen om den stod över natten innan jag skar i den. (Har ett annat recept på kladdkaka som ska vila över natt och den blir perfekt kladdig då.) Den blev alldeles lös, fick ätas med sked som chokladpudding ungefär. Fler som misslyckats? Eller tips på vad jag gjort för fel.
    Vänlig hälsning Gunilla O

  • farmoringer 19 maj 2008

    Det finns ju så många här på matklubben som älskar och baka så jag hoppas du får ett svar. Jag är är så novis på bakning så jag har inte en aning...

  • PinkLadie 19 maj 2008

    Vet att jag inte var nöjd med dumlereceptet - men lös blev den nog inte... När du hade smält fettet och löste upp kolorna i det, rörde du lite slarvigt? då kan det bli konstiga klumpar och ojämnt fördelat... Jag VISPAR ihop mitt "dumlesmör", det gör jag oxå med min perfekta daimkladdis (som har sparats 81 gånger, men fortfarande inte fått något betyg :'( )
    Just nu håller jag på att experimentera fram en mikro kladdkaka med mosad banan i - blev för lik vanlig kaka idag...

    En kladdkaka om dagen...
    :p

  • Gnagett 19 maj 2008

    Jag har bakat dumlekladdkaka både där man smälter ner dumlen och en annan där man la dumlena ovanpå - båda blev mycket god och perfekta i konsistensen. Men vad du gjort för fel?? Du får försöka igen - det är värt det tycker jag. Den man la dumlen ovanpå var nog godare.

  • Gnagett 19 maj 2008

    Här är den dumlekakan.
    Kladdkaka med kola

  • MammaIrene 19 maj 2008

    Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
    Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..

  • tulipan 19 maj 2008

    Skrivet av MammaIrene den 19 maj 2008

    Jag fick också min dumlekaka aldeles för mjuk, lös, precis som du beskrev...
    Den var något bättre dagen efter då den fått stå 1 dygn i kylen, men jag kommer inte göra den igen..


    Varför ge uppp efter en gång? man kan juh faktiskt testa och ha den lite längre i ugnen. Kan juh vara så att ni möjligen har för liten form. En lite större form så blir den lite mindre tjock. Kanske inte står i receptet heller hur stor fomen är. Det där är juh ett vanligt fel man gör ibland. Att man har mindre form än vad som finns i receptet/bilden. Och då behöver dom juh vara inne lite längre eftersom kakan blir tjockare om formen är mindre. Har gjort såna tabbar hur många ggr som helst... men skam den som ger sig :p(Y)

  • Lilloo 19 maj 2008

    Jag fick också samma resultat när jag gjorde dumlekalddkaka. Kommer inte att göra om den...

  • Gnagett 20 maj 2008

    Jag verkar vara den enda som fick den bra så jag får väl baka den en gång till och mäta formen jag använder och ta tiden hur länge den står inne och meddela detta på receptet om ni fortfarande är sugna på den. För den var god men den var ännu godare den jag la in här ovan.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.