Hej är det någon som kan hjälpa mig med recept till kallskuret som jag ska ha till buffé?
Något som ligger/legat i marinad: kyckling, kassler annat kött.
Tack för svar!
imse3 januari 2008
Något som jag tycker är väldigt gott är norrländskt tjälknul, kolla in på mimmismat.wordpress.com så hittar du recept som jag tillagade för Nyårsmenyn vi åt.
Lycka till// imse
evaldo3 januari 2008
Kallskuren buffé
Pastrami, Bayonneskinka & rostbiff
med
potatissallad & mimosasallad
---
Grönsaker med dressing & bröd
---
Samt en läcker
frukt & ostbricka
Tjälknöl (tjälknul det stavas lite olika). Har inget till hands just nu men jag har sätt recept här på sidan. Det blir saftigt och gott.
Kycklingfile/Rådjursfilé/Lammfile - Pensla med lite olja. Krydda med peppar och salt. Till kyckling kan man även använda lite salvia och honung. Rådjur och lamm kan man med fördel göra små skåror i och trycka in bitar av vitlök. Linda in i bacon och kör i ugnen. Låt kallna och skiva lite på snedden i knappt cm tjocka skivor.
Ugnsbakad kall lax är också jätte gott och brukar bli saftigt. Lägg filé på grovsalt och kör i ugnen tills den precis är fast och fin men inte längre då blir det torrt så här får man hålla koll.
MammaModesty3 januari 2008
Ser att du fått tips på en massa kallskuret men här kommer en sallad som är kanongod till buffé bordet det är en kräft o pastasallad (på en buffé räcker denna till minst 8 personer)
200-300 gr pasta (kokas efter anvisning på paket, skruvpasta brukar bli bra i sallad men du kan ta vilken du vill)
1 förp ruccola
1stor rödlök (skuren tunnt i ringar eller månar)
1 burk kräftstjärtar
4-6 tomater (skär i lagoma bitar, använd enbart tomatköttet )
Dressing
½ dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 lime
flingsalt
peppar (svart eller vit är efter din smak)
Blanda pasta, ruccola,kräftstjärtar, rödlök och tomater i en stor skål
Blanda den finhackade vitöken med skal som är finrivet från limen häll över olivoljan och limesaften blanda runt och häll över salladen strö över flingsalt och peppar låt salladen stå kallt i minst 3 timmar.......
anluk3 januari 2008
Har en supergod pastasallad på mina sidor som syrran gjorde på systersonens studen. Har även potatissallad om du känner för det.
Sedan brukar jag själv ibland bara woka upp wokgrönsaker, krydda med wokkrydda och lite chilisås. Rör ner kokta nudlar, klart.
svensbyn3 januari 2008
Här är recept på en enkel och kalasgod rostbiff...
Chilimarinerad rostbiff:
500 gr färdig grillad rostbiff
1 dl japansksoja
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
½ hackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
hackad bladpersilja - blandas ej imarinaden strös över vid serveringen
ev salt och pppar¨
Lägg upprostbiffen på ett fat ( jag brukar lägga den i små "högar " så att marinaden rinner lite in i rostbiffen) Blanda marinaden och droppa över rostbiffen låt stå några timmar. Garnera med bladpersilja.....
lennali3 januari 2008
Har precis lagt in ett recept på "Marinera rostbiff" på min sida, jättegott och enkelt.
namsi3 januari 2008
Tack snälla för alla svar..ni är ju underbara!
Här skriver man en fråga och ... vips på en liten stund har man fått
många tips och ideér.
Nu har jag mycket att testa!:D
farmoringer3 januari 2008
Här kommer ett recept till, har själv inte smakat just denna men en annan sort kommer inte ihåg vilken marinad det var då. och kanske en potatistårta till..
Marinad
till 750 g fläskfilé. (Bryn fläskfilén i smör, stek i ugn i 150 grader tills termometern visar 70 grader.)
Marinad:
skal och saft av 1 apelsin
skal av 1 citron, saft av 1/2 citron
1 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm grov svartpeppar
1 kruka fransk dragon eller 1 tsk torkad
1/2 kruka persilja
Riv hälften av skalet fint och resten lite \"bredare\" t ex med potatisskalare. Blanda alla ingredienser och
lägg den avsvalnade fläskfilén i marinaden i kylen över natten. Skär i tunna skivor och skeda över lite marinad vid servering.
Amika3 januari 2008
Nu har du ju fått så många svar redan. Men jag lägger in ett från mig ändå. :)
Jag har bland mina recept kallmarinerad fläskfilé. :) Den är jättegod!
Okänd3 januari 2008
Här får du ännu ett svar.
Jag har dubbelmarinerad file och örtmarinerad tjälknöl på min sida.(Y)
Hej är det någon som kan hjälpa mig med recept till kallskuret som jag ska ha till buffé?
Något som ligger/legat i marinad: kyckling, kassler annat kött.
Tack för svar!
Något som jag tycker är väldigt gott är norrländskt tjälknul, kolla in på mimmismat.wordpress.com så hittar du recept som jag tillagade för Nyårsmenyn vi åt.
Lycka till// imse
Kallskuren buffé
Pastrami, Bayonneskinka & rostbiff
med
potatissallad & mimosasallad
---
Grönsaker med dressing & bröd
---
Samt en läcker
frukt & ostbricka
www.salladsbaren.se - [email protected]
Tjälknöl (tjälknul det stavas lite olika). Har inget till hands just nu men jag har sätt recept här på sidan. Det blir saftigt och gott.
Kycklingfile/Rådjursfilé/Lammfile - Pensla med lite olja. Krydda med peppar och salt. Till kyckling kan man även använda lite salvia och honung. Rådjur och lamm kan man med fördel göra små skåror i och trycka in bitar av vitlök. Linda in i bacon och kör i ugnen. Låt kallna och skiva lite på snedden i knappt cm tjocka skivor.
Ugnsbakad kall lax är också jätte gott och brukar bli saftigt. Lägg filé på grovsalt och kör i ugnen tills den precis är fast och fin men inte längre då blir det torrt så här får man hålla koll.
Ser att du fått tips på en massa kallskuret men här kommer en sallad som är kanongod till buffé bordet det är en kräft o pastasallad (på en buffé räcker denna till minst 8 personer)
200-300 gr pasta (kokas efter anvisning på paket, skruvpasta brukar bli bra i sallad men du kan ta vilken du vill)
1 förp ruccola
1stor rödlök (skuren tunnt i ringar eller månar)
1 burk kräftstjärtar
4-6 tomater (skär i lagoma bitar, använd enbart tomatköttet )
Dressing
½ dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 lime
flingsalt
peppar (svart eller vit är efter din smak)
Blanda pasta, ruccola,kräftstjärtar, rödlök och tomater i en stor skål
Blanda den finhackade vitöken med skal som är finrivet från limen häll över olivoljan och limesaften blanda runt och häll över salladen strö över flingsalt och peppar låt salladen stå kallt i minst 3 timmar.......
Har en supergod pastasallad på mina sidor som syrran gjorde på systersonens studen. Har även potatissallad om du känner för det.
Sedan brukar jag själv ibland bara woka upp wokgrönsaker, krydda med wokkrydda och lite chilisås. Rör ner kokta nudlar, klart.
Här är recept på en enkel och kalasgod rostbiff...
Chilimarinerad rostbiff:
500 gr färdig grillad rostbiff
1 dl japansksoja
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
½ hackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
hackad bladpersilja - blandas ej imarinaden strös över vid serveringen
ev salt och pppar¨
Lägg upprostbiffen på ett fat ( jag brukar lägga den i små "högar " så att marinaden rinner lite in i rostbiffen) Blanda marinaden och droppa över rostbiffen låt stå några timmar. Garnera med bladpersilja.....
Har precis lagt in ett recept på "Marinera rostbiff" på min sida, jättegott och enkelt.
Tack snälla för alla svar..ni är ju underbara!
Här skriver man en fråga och ... vips på en liten stund har man fått
många tips och ideér.
Nu har jag mycket att testa!:D
Här kommer ett recept till, har själv inte smakat just denna men en annan sort kommer inte ihåg vilken marinad det var då. och kanske en potatistårta till..
Marinad
till 750 g fläskfilé. (Bryn fläskfilén i smör, stek i ugn i 150 grader tills termometern visar 70 grader.)
Marinad:
skal och saft av 1 apelsin
skal av 1 citron, saft av 1/2 citron
1 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm grov svartpeppar
1 kruka fransk dragon eller 1 tsk torkad
1/2 kruka persilja
Riv hälften av skalet fint och resten lite \"bredare\" t ex med potatisskalare. Blanda alla ingredienser och
lägg den avsvalnade fläskfilén i marinaden i kylen över natten. Skär i tunna skivor och skeda över lite marinad vid servering.
Nu har du ju fått så många svar redan. Men jag lägger in ett från mig ändå. :)
Jag har bland mina recept kallmarinerad fläskfilé. :) Den är jättegod!
Här får du ännu ett svar.
Jag har dubbelmarinerad file och örtmarinerad tjälknöl på min sida.(Y)