Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp till kallskuret!!

  • namsi 3 januari 2008

    Hej är det någon som kan hjälpa mig med recept till kallskuret som jag ska ha till buffé?
    Något som ligger/legat i marinad: kyckling, kassler annat kött.
    Tack för svar!

  • imse 3 januari 2008

    Något som jag tycker är väldigt gott är norrländskt tjälknul, kolla in på mimmismat.wordpress.com så hittar du recept som jag tillagade för Nyårsmenyn vi åt.
    Lycka till// imse

  • evaldo 3 januari 2008

    Kallskuren buffé


    Pastrami, Bayonneskinka & rostbiff
    med
    potatissallad & mimosasallad
    ---
    Grönsaker med dressing & bröd
    ---
    Samt en läcker
    frukt & ostbricka


    www.salladsbaren.se - [email protected]

  • Jessika 3 januari 2008

    Tjälknöl (tjälknul det stavas lite olika). Har inget till hands just nu men jag har sätt recept här på sidan. Det blir saftigt och gott.

    Kycklingfile/Rådjursfilé/Lammfile - Pensla med lite olja. Krydda med peppar och salt. Till kyckling kan man även använda lite salvia och honung. Rådjur och lamm kan man med fördel göra små skåror i och trycka in bitar av vitlök. Linda in i bacon och kör i ugnen. Låt kallna och skiva lite på snedden i knappt cm tjocka skivor.

    Ugnsbakad kall lax är också jätte gott och brukar bli saftigt. Lägg filé på grovsalt och kör i ugnen tills den precis är fast och fin men inte längre då blir det torrt så här får man hålla koll.

  • MammaModesty 3 januari 2008

    Ser att du fått tips på en massa kallskuret men här kommer en sallad som är kanongod till buffé bordet det är en kräft o pastasallad (på en buffé räcker denna till minst 8 personer)

    200-300 gr pasta (kokas efter anvisning på paket, skruvpasta brukar bli bra i sallad men du kan ta vilken du vill)
    1 förp ruccola
    1stor rödlök (skuren tunnt i ringar eller månar)
    1 burk kräftstjärtar
    4-6 tomater (skär i lagoma bitar, använd enbart tomatköttet )

    Dressing
    ½ dl olivolja
    1-2 vitlöksklyftor (finhackade)
    1 lime
    flingsalt
    peppar (svart eller vit är efter din smak)

    Blanda pasta, ruccola,kräftstjärtar, rödlök och tomater i en stor skål

    Blanda den finhackade vitöken med skal som är finrivet från limen häll över olivoljan och limesaften blanda runt och häll över salladen strö över flingsalt och peppar låt salladen stå kallt i minst 3 timmar.......

  • anluk 3 januari 2008

    Har en supergod pastasallad på mina sidor som syrran gjorde på systersonens studen. Har även potatissallad om du känner för det.
    Sedan brukar jag själv ibland bara woka upp wokgrönsaker, krydda med wokkrydda och lite chilisås. Rör ner kokta nudlar, klart.

  • svensbyn 3 januari 2008

    Här är recept på en enkel och kalasgod rostbiff...
    Chilimarinerad rostbiff:
    500 gr färdig grillad rostbiff

    1 dl japansksoja
    ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
    ½ hackad röd chili
    1 pressad vitlöksklyfta
    hackad bladpersilja - blandas ej imarinaden strös över vid serveringen
    ev salt och pppar¨

    Lägg upprostbiffen på ett fat ( jag brukar lägga den i små "högar " så att marinaden rinner lite in i rostbiffen) Blanda marinaden och droppa över rostbiffen låt stå några timmar. Garnera med bladpersilja.....

  • lennali 3 januari 2008

    Har precis lagt in ett recept på "Marinera rostbiff" på min sida, jättegott och enkelt.

  • namsi 3 januari 2008

    Tack snälla för alla svar..ni är ju underbara!
    Här skriver man en fråga och ... vips på en liten stund har man fått
    många tips och ideér.
    Nu har jag mycket att testa!:D

  • farmoringer 3 januari 2008

    Här kommer ett recept till, har själv inte smakat just denna men en annan sort kommer inte ihåg vilken marinad det var då. och kanske en potatistårta till..


    Marinad
    till 750 g fläskfilé. (Bryn fläskfilén i smör, stek i ugn i 150 grader tills termometern visar 70 grader.)

    Marinad:
    skal och saft av 1 apelsin
    skal av 1 citron, saft av 1/2 citron
    1 dl rapsolja
    1/2 tsk salt
    1 tsk strösocker
    1 krm grov svartpeppar
    1 kruka fransk dragon eller 1 tsk torkad
    1/2 kruka persilja

    Riv hälften av skalet fint och resten lite \"bredare\" t ex med potatisskalare. Blanda alla ingredienser och
    lägg den avsvalnade fläskfilén i marinaden i kylen över natten. Skär i tunna skivor och skeda över lite marinad vid servering.

  • Amika 3 januari 2008

    Nu har du ju fått så många svar redan. Men jag lägger in ett från mig ändå. :)
    Jag har bland mina recept kallmarinerad fläskfilé. :) Den är jättegod!

  • Okänd 3 januari 2008

    Här får du ännu ett svar.
    Jag har dubbelmarinerad file och örtmarinerad tjälknöl på min sida.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.