Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessill

  • festmaten 19 juni 2008

    Vi proppar i oss matjessill till midsommar, och känner oss så svenska......
    Jag läser i tidningen i dag att matjessillen kommer från början från Holland, där heter det maatjesharing. (visserligen har den funnits i Sverige i mer än hundra år)
    Vi kanske skall lära oss lite holländska snapsvisor?

    Glad midsommar till er alla:)

  • MatAnders 19 juni 2008

    Ja det är ju inte så mycket som vi tror är typiskt Svenskt som är det se på köttbullar t.e.x det ska i så fall vara surströmming då.
    Ha en trevlig midsommar.(Y)

  • bernit 19 juni 2008

    Skrivet av kalasmad den 19 jun 2008

    Vi proppar i oss matjessill till midsommar, och känner oss så svenska......
    Jag läser i tidningen i dag att matjessillen kommer från början från Holland, där heter det maatjesharing. (visserligen har den funnits i Sverige i mer än hundra år)
    Vi kanske skall lära oss lite holländska snapsvisor?

    Glad midsommar till er alla:)


    Inte bara matjessillen är Holländsk även Falukorven har sitt ursprung i Tyskland/Holland. Kom med gruvarbetare till Falu gruvor på 1700-talet

    /BÅ :p

  • LindaGabriella 19 juni 2008

    Men smakar holländsk matjessill samma som svensk, eller är det bara samma fisk?

  • Linaflickan 19 juni 2008

    Hörde igår att matjessill är gjord på jungfrusill, sill som inte har lekt. Hade jag ingen aning om, trodde bara det var lagen/kryddningen som skillde den och vanlig sill.

  • festmaten 19 juni 2008

    Jag letade på Google, skulle se om det fanns något matnyttigt att läsa om matjessillen. Jag sökte på "matjessill Holland".
    Gissa om jag blev förvånad:o
    där stod mina egna ord när jag började den här länken!
    Lite konstigt, jag har alltid trott att det var fakta som stod på sökmotorerna, men vi kan ju "dilla" ihop vad som helst här. Sen tror andra det är rena nationalencyklopedin:p
    Lindagabriella: det stod också att den skiljer sig mycket i smaken från vår svenska.

  • Smulpajen 20 juni 2008

    I Tyskland har de också mycket sill men smaken är inte alls som vår. Våra sillinläggningar är mycket sötare, OCH godare tycker jag (L)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.