Nässelsoppa, grönkålssoppa el. spenatsoppa, tänk på att inte ha ägg i soppan. Då får ni inte i er det nyttiga järnet från den gröna soppan. Det är något med äggulan, som gör det. Kanske någon som vet varför, för det har jag glömt:p
systeryster10 juli 2008
Så synd, för det är just den kombinationen som är så god.
Järnhaltiga födoämnen i kombination med c-vitamin gör att man tar upp det bättre.Inte undra på att det är så gott med just lingonsylt till blodpuddingen.Men att äggula skulle hindra upptag av järn har jag inte hört tidigare,Någon som vet?
Poppie10 juli 2008
Skrivet av systeryster den 10 jul 2008
Så synd, för det är just den kombinationen som är så god.
Järnhaltiga födoämnen i kombination med c-vitamin gör att man tar upp det bättre.Inte undra på att det är så gott med just lingonsylt till blodpuddingen.Men att äggula skulle hindra upptag av järn har jag inte hört tidigare,Någon som vet?
Du ska inte dricka mjölk till soppan heller, kom jag på.
Ingen mjölk till leverpastejmackan heller:(
festmaten11 juli 2008
TACK för att du startade den här tråden, nu har jag lärt mig något nytt idag också(Y)
Jag hittade följande på Google (var annars??):
Te, ägg, kalcium i mjölkprodukter, fytinsyra i frö o fullkorn hindrar järnupptag om de intas i samma måltid.
Alltså om man äter leverpastej på en fullkornsmacka o dricker te till så......
och inte fetaost till kött.....
Wombat0411 juli 2008
Men äter man C-vitaminrik frukt till dessert eller dricker man ett glas apelsinjuice direkt efter hjälper det upp järnupptaget igen.
Poppie11 juli 2008
Skrivet av kalasmad den 11 jul 2008
TACK för att du startade den här tråden, nu har jag lärt mig något nytt idag också(Y)
Jag hittade följande på Google (var annars??):
Te, ägg, kalcium i mjölkprodukter, fytinsyra i frö o fullkorn hindrar järnupptag om de intas i samma måltid.
Alltså om man äter leverpastej på en fullkornsmacka o dricker te till så......
och inte fetaost till kött.....
Jag brukar ha frikadeller i mina gröna soppor. Sedan har jag "frikadellvattnet" å gör soppan på.:)
Nässelsoppa, grönkålssoppa el. spenatsoppa, tänk på att inte ha ägg i soppan. Då får ni inte i er det nyttiga järnet från den gröna soppan. Det är något med äggulan, som gör det. Kanske någon som vet varför, för det har jag glömt:p
Så synd, för det är just den kombinationen som är så god.
Järnhaltiga födoämnen i kombination med c-vitamin gör att man tar upp det bättre.Inte undra på att det är så gott med just lingonsylt till blodpuddingen.Men att äggula skulle hindra upptag av järn har jag inte hört tidigare,Någon som vet?
Så synd, för det är just den kombinationen som är så god.
Järnhaltiga födoämnen i kombination med c-vitamin gör att man tar upp det bättre.Inte undra på att det är så gott med just lingonsylt till blodpuddingen.Men att äggula skulle hindra upptag av järn har jag inte hört tidigare,Någon som vet?
Du ska inte dricka mjölk till soppan heller, kom jag på.
Ingen mjölk till leverpastejmackan heller:(
TACK för att du startade den här tråden, nu har jag lärt mig något nytt idag också(Y)
Jag hittade följande på Google (var annars??):
Te, ägg, kalcium i mjölkprodukter, fytinsyra i frö o fullkorn hindrar järnupptag om de intas i samma måltid.
Alltså om man äter leverpastej på en fullkornsmacka o dricker te till så......
och inte fetaost till kött.....
Men äter man C-vitaminrik frukt till dessert eller dricker man ett glas apelsinjuice direkt efter hjälper det upp järnupptaget igen.
TACK för att du startade den här tråden, nu har jag lärt mig något nytt idag också(Y)
Jag hittade följande på Google (var annars??):
Te, ägg, kalcium i mjölkprodukter, fytinsyra i frö o fullkorn hindrar järnupptag om de intas i samma måltid.
Alltså om man äter leverpastej på en fullkornsmacka o dricker te till så......
och inte fetaost till kött.....
Jag brukar ha frikadeller i mina gröna soppor. Sedan har jag "frikadellvattnet" å gör soppan på.:)