Vilket är det bästa sättet att hålla köksknivarna vassa länge. Vilken slipmetod använder du?:o
Jessika18 februari 2008
Vanliga knivar - underhålls slipa på vanligt bryne och sedan lämna in dom för riktig slipning ca 1 ggr per år.
Porscheknivar (och många andra japanska) - Slipa på brynsten. Behöver då inte lämnas in när man lärt sig att göra det rätt.
anluk18 februari 2008
*Använder vanligt brynje och det funkar bara bra.
Heisjo18 februari 2008
Tupperwares knivslip är faktiskt ett väldigt bra komplement till ett bryje. Tänk på att man kan förstöra de bästa knivarna om man anväder ett brynje fel!
jas6518 februari 2008
Knivar skall underhållas med slip brynje ofta. Tips är om man inte behärskar tekniken är att hålla spetsen på brynjen ned på en skär bräda och låta kniven glida ned på så sätt håller man rätt vinkel ca 45 grader. Sedan så skall knivar lämmnas in för att renslipas kanske 1 gång per år för att friska upp eggen.
Mvh
Anders
ullabits18 februari 2008
Regel nummer ett! Diska aldrig knivarna i Diskmaskinen. och förvara dem helst i knivställ av trä eller häng på magnet. Gammalt hederligt bryne är det bästa man kan använda. Under rinnande vatten.
Vilket är det bästa sättet att hålla köksknivarna vassa länge. Vilken slipmetod använder du?:o
Vanliga knivar - underhålls slipa på vanligt bryne och sedan lämna in dom för riktig slipning ca 1 ggr per år.
Porscheknivar (och många andra japanska) - Slipa på brynsten. Behöver då inte lämnas in när man lärt sig att göra det rätt.
*Använder vanligt brynje och det funkar bara bra.
Tupperwares knivslip är faktiskt ett väldigt bra komplement till ett bryje. Tänk på att man kan förstöra de bästa knivarna om man anväder ett brynje fel!
Knivar skall underhållas med slip brynje ofta. Tips är om man inte behärskar tekniken är att hålla spetsen på brynjen ned på en skär bräda och låta kniven glida ned på så sätt håller man rätt vinkel ca 45 grader. Sedan så skall knivar lämmnas in för att renslipas kanske 1 gång per år för att friska upp eggen.
Mvh
Anders
Regel nummer ett! Diska aldrig knivarna i Diskmaskinen. och förvara dem helst i knivställ av trä eller häng på magnet. Gammalt hederligt bryne är det bästa man kan använda. Under rinnande vatten.