Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slipa köksknivarna

  • evaldo 18 februari 2008

    Vilket är det bästa sättet att hålla köksknivarna vassa länge. Vilken slipmetod använder du?:o

  • Jessika 18 februari 2008

    Vanliga knivar - underhålls slipa på vanligt bryne och sedan lämna in dom för riktig slipning ca 1 ggr per år.
    Porscheknivar (och många andra japanska) - Slipa på brynsten. Behöver då inte lämnas in när man lärt sig att göra det rätt.

  • anluk 18 februari 2008

    *Använder vanligt brynje och det funkar bara bra.

  • Heisjo 18 februari 2008

    Tupperwares knivslip är faktiskt ett väldigt bra komplement till ett bryje. Tänk på att man kan förstöra de bästa knivarna om man anväder ett brynje fel!

  • jas65 18 februari 2008

    Knivar skall underhållas med slip brynje ofta. Tips är om man inte behärskar tekniken är att hålla spetsen på brynjen ned på en skär bräda och låta kniven glida ned på så sätt håller man rätt vinkel ca 45 grader. Sedan så skall knivar lämmnas in för att renslipas kanske 1 gång per år för att friska upp eggen.
    Mvh
    Anders

  • ullabits 18 februari 2008

    Regel nummer ett! Diska aldrig knivarna i Diskmaskinen. och förvara dem helst i knivställ av trä eller häng på magnet. Gammalt hederligt bryne är det bästa man kan använda. Under rinnande vatten.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.