Är det någon fler än jag som tycker att smöret (riktigt smör) har blivit annorlunda? Jag menar då man smälter det i en kastrull på spisen. Det sprätter och stänker fastän det inte är särskilt hett. Så vet jag inte att det gjorde för några år sedan.
zudette29 maj 2012
Vilket smör använder du? Kan det bero på märket?
Lollo5430 maj 2012
Jag använder Norrmejeriers och det har jag alltid gjort
hundvalp30 maj 2012
Jag upplever samma sak och har provat olika.
boz196530 maj 2012
Jag har också märkt det med smör av "budgetmärke", exempelvis Lidls egna smör. Vet inte exakt vad det beror på, men kan tänka mig att det innehåller mer vätska än kvalitetsmärkena.
irrevirre30 maj 2012
Det har jag inte märkt men vi har inte Norrmejerier här. Använder antingen Arla, ICA eller Valio.
lena430 maj 2012
Håller med.
Jag använder arlas smör. Och det sprätter så hällen blir alldeles prickig.
MosterNettan30 maj 2012
Jag använder Arlas smör som jag gjort i åratal, men jag har inte märkt att det sprätter mer än vanligt.
Mistys31 maj 2012
Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret
Lollo5431 maj 2012
Skrivet av Mistys den 31 maj 2012
Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret
Ja, jag kollade på länken här och det är många som har märkt att det skvätter. Jag tror ju att det kan vara för mycket vätska i smöret. {question}
MormorMu31 maj 2012
Jag tycker också att smöret ändrats, nu blir det mer skummigt/bubbligt i stekpannan.
jollo101 juni 2012
Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.
lisacecilia1 juni 2012
Hej!
Håller med att smöret är annorlunda, använder Arla.. Sprätter och skvätter! Vi har reagerat här hemma på att även Bregott inte är som förut. Både i konsistens och utseende. Det låter kanske lite knepigt men Bregott glider av våra smörknivar, rostfria, och hamnar på bordet bredvid mackan. . . Det hände aldrig förut. Snacka om i-lands problem men nu när diskussionen var i gång tänkte jag komma med ett inlägg!
irrevirre1 juni 2012
Skrivet av jollo10 den 1 jun 2012
Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.
Ja, det var en god idé! Har många reagerat så kan det vara en hint om någon ändring i innehåll.
zudette1 juni 2012
Vi använder också bara Norrmejeriers smör men känner inte igen att smöret beter sig så!?? Skriv till Norrmejerier och fråga om det är andra som klagat! De brukar vara ganska snabba på att svar på mail! :)
NinniM2 juni 2012
Det finns ett smör som INTE sprätter och det är det Åländska smöret. Detta är riktigt kärnat smör tillverkat på grädde. De mejerier ni skriver om kärnar inte smöret längre. Det är anledningen till att det sprätter i pannan. De använder vatten i tillverkningen, minns inte exakt hur men det kan jag ta reda på om intresset är stort.
NinniM2 juni 2012
Här finns info att läsa
http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22
boz19652 juni 2012
Skrivet av NinniM den 2 jun 2012
Här finns info att läsa
http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22
Vet du om de har nån försäljning i södra Sverige?
NinniM2 juni 2012
De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.
boz19652 juni 2012
Skrivet av NinniM den 2 jun 2012
De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.
Jag kollade lite på deras ostar också och tyckte att de verkade intressanta.
Är det någon fler än jag som tycker att smöret (riktigt smör) har blivit annorlunda? Jag menar då man smälter det i en kastrull på spisen. Det sprätter och stänker fastän det inte är särskilt hett. Så vet jag inte att det gjorde för några år sedan.
Vilket smör använder du? Kan det bero på märket?
Jag använder Norrmejeriers och det har jag alltid gjort
Jag upplever samma sak och har provat olika.
Jag har också märkt det med smör av "budgetmärke", exempelvis Lidls egna smör. Vet inte exakt vad det beror på, men kan tänka mig att det innehåller mer vätska än kvalitetsmärkena.
Det har jag inte märkt men vi har inte Norrmejerier här. Använder antingen Arla, ICA eller Valio.
Håller med.
Jag använder arlas smör. Och det sprätter så hällen blir alldeles prickig.
Jag använder Arlas smör som jag gjort i åratal, men jag har inte märkt att det sprätter mer än vanligt.
Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret
Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret
Ja, jag kollade på länken här och det är många som har märkt att det skvätter. Jag tror ju att det kan vara för mycket vätska i smöret. {question}
Jag tycker också att smöret ändrats, nu blir det mer skummigt/bubbligt i stekpannan.
Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.
Hej!
Håller med att smöret är annorlunda, använder Arla.. Sprätter och skvätter! Vi har reagerat här hemma på att även Bregott inte är som förut. Både i konsistens och utseende. Det låter kanske lite knepigt men Bregott glider av våra smörknivar, rostfria, och hamnar på bordet bredvid mackan. . . Det hände aldrig förut. Snacka om i-lands problem men nu när diskussionen var i gång tänkte jag komma med ett inlägg!
Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.
Ja, det var en god idé! Har många reagerat så kan det vara en hint om någon ändring i innehåll.
Vi använder också bara Norrmejeriers smör men känner inte igen att smöret beter sig så!?? Skriv till Norrmejerier och fråga om det är andra som klagat! De brukar vara ganska snabba på att svar på mail! :)
Det finns ett smör som INTE sprätter och det är det Åländska smöret. Detta är riktigt kärnat smör tillverkat på grädde. De mejerier ni skriver om kärnar inte smöret längre. Det är anledningen till att det sprätter i pannan. De använder vatten i tillverkningen, minns inte exakt hur men det kan jag ta reda på om intresset är stort.
Här finns info att läsa
http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22
Här finns info att läsa
http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22
Vet du om de har nån försäljning i södra Sverige?
De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.
De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.
Jag kollade lite på deras ostar också och tyckte att de verkade intressanta.