Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smöret annorlunda

  • Lollo54 29 maj 2012

    Är det någon fler än jag som tycker att smöret (riktigt smör) har blivit annorlunda? Jag menar då man smälter det i en kastrull på spisen. Det sprätter och stänker fastän det inte är särskilt hett. Så vet jag inte att det gjorde för några år sedan.

  • zudette 29 maj 2012

    Vilket smör använder du? Kan det bero på märket?

  • Lollo54 30 maj 2012

    Jag använder Norrmejeriers och det har jag alltid gjort

  • hundvalp 30 maj 2012

    Jag upplever samma sak och har provat olika.

  • boz1965 30 maj 2012

    Jag har också märkt det med smör av "budgetmärke", exempelvis Lidls egna smör. Vet inte exakt vad det beror på, men kan tänka mig att det innehåller mer vätska än kvalitetsmärkena.

  • irrevirre 30 maj 2012

    Det har jag inte märkt men vi har inte Norrmejerier här. Använder antingen Arla, ICA eller Valio.

  • lena4 30 maj 2012

    Håller med.
    Jag använder arlas smör. Och det sprätter så hällen blir alldeles prickig.

  • MosterNettan 30 maj 2012

    Jag använder Arlas smör som jag gjort i åratal, men jag har inte märkt att det sprätter mer än vanligt.

  • Mistys 31 maj 2012

    Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
    http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret

  • Lollo54 31 maj 2012

    Skrivet av Mistys den 31 maj 2012

    Detta har varit uppe på sajten Kolhydrater i fokus också. Många som äter LCHF har reagerat på att smöret beter sig annorlunda nu mot förr. Jag har inte läst igenom hela tråden så jag vet inte vad man kom fram till att det berodde på men kanske finns det någon ledtråd här.
    http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d71365cb9cb46221d04dd3b-vad-har-hant-med-smoret


    Ja, jag kollade på länken här och det är många som har märkt att det skvätter. Jag tror ju att det kan vara för mycket vätska i smöret. {question}

  • MormorMu 31 maj 2012

    Jag tycker också att smöret ändrats, nu blir det mer skummigt/bubbligt i stekpannan.

  • jollo10 1 juni 2012

    Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.

  • lisacecilia 1 juni 2012

    Hej!
    Håller med att smöret är annorlunda, använder Arla.. Sprätter och skvätter! Vi har reagerat här hemma på att även Bregott inte är som förut. Både i konsistens och utseende. Det låter kanske lite knepigt men Bregott glider av våra smörknivar, rostfria, och hamnar på bordet bredvid mackan. . . Det hände aldrig förut. Snacka om i-lands problem men nu när diskussionen var i gång tänkte jag komma med ett inlägg!

  • irrevirre 1 juni 2012

    Skrivet av jollo10 den 1 jun 2012

    Maila till företaget så de kan kolla upp de och så vi kan få ett svar.


    Ja, det var en god idé! Har många reagerat så kan det vara en hint om någon ändring i innehåll.

  • zudette 1 juni 2012

    Vi använder också bara Norrmejeriers smör men känner inte igen att smöret beter sig så!?? Skriv till Norrmejerier och fråga om det är andra som klagat! De brukar vara ganska snabba på att svar på mail! :)

  • NinniM 2 juni 2012

    Det finns ett smör som INTE sprätter och det är det Åländska smöret. Detta är riktigt kärnat smör tillverkat på grädde. De mejerier ni skriver om kärnar inte smöret längre. Det är anledningen till att det sprätter i pannan. De använder vatten i tillverkningen, minns inte exakt hur men det kan jag ta reda på om intresset är stort.

  • NinniM 2 juni 2012

    Här finns info att läsa
    http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22

  • boz1965 2 juni 2012

    Skrivet av NinniM den 2 jun 2012

    Här finns info att läsa
    http://www.aca.aland.fi/start.con?iPage=15&m=22


    Vet du om de har nån försäljning i södra Sverige?

  • NinniM 2 juni 2012

    De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.

  • boz1965 2 juni 2012

    Skrivet av NinniM den 2 jun 2012

    De samarbetar vad jag vet bara med ett företag och det är Ockelbo ost (ev säljer de själva till en del butiker men det ska jag låta vara osagt). De skickar överallt i hela sverige men har såklart inte alla butiker i landet, så fråga där du ser att de har Ockelbo ost så kan de enkelt ta hem så många paket de vill.


    Jag kollade lite på deras ostar också och tyckte att de verkade intressanta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.