Har en riktigt gammal kokbok där bla detta recept finns:
Plumpudding.
130 g äpplen
130 g korinter
130 g russin
60 g suckat
130 g oxnjurtalg
1 msk vetemjöl
130 g stötta skorpor
130 g socker
1 tsk salt
4 ägg
1 dl brännvin
1-1½ kkp vatten
Till formen. 1 msk smör
Detta är alltså en dessert!!!!!
Vad tror ni om det?
Ps. Vill någon veta hur man gör kan jag berätta det oxå.
maily26 augusti 2010
Plumpudding är en traditionell engelsk juldessert, äts efter kalkonen. Det är mycket jobb med den, kan ocvkså köpas färdig. I vår familj har vi haft det i många år,, svärmoor, började och nu hör det till att vi sitter i mörkret och ser hur spriten, rom, brinner på plumpuddingen. Ingen vardagsmnat precis. Man lär kunna anvnda margarin istället för njurtalg som är svår att fåtag på. Man kan frysa talgen och sedan köra den i mixer så blir det inte så kladdigt.
Det är faktiskt gott med grädde eller glass till, men mäktigt!½
Har en riktigt gammal kokbok där bla detta recept finns:
Plumpudding.
130 g äpplen
130 g korinter
130 g russin
60 g suckat
130 g oxnjurtalg
1 msk vetemjöl
130 g stötta skorpor
130 g socker
1 tsk salt
4 ägg
1 dl brännvin
1-1½ kkp vatten
Till formen. 1 msk smör
Detta är alltså en dessert!!!!!
Vad tror ni om det?
Ps. Vill någon veta hur man gör kan jag berätta det oxå.
Plumpudding är en traditionell engelsk juldessert, äts efter kalkonen. Det är mycket jobb med den, kan ocvkså köpas färdig. I vår familj har vi haft det i många år,, svärmoor, började och nu hör det till att vi sitter i mörkret och ser hur spriten, rom, brinner på plumpuddingen. Ingen vardagsmnat precis. Man lär kunna anvnda margarin istället för njurtalg som är svår att fåtag på. Man kan frysa talgen och sedan köra den i mixer så blir det inte så kladdigt.
Det är faktiskt gott med grädde eller glass till, men mäktigt!½