Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sugna på Plumpudding?

  • amoz 14 augusti 2010

    Har en riktigt gammal kokbok där bla detta recept finns:

    Plumpudding.

    130 g äpplen
    130 g korinter
    130 g russin
    60 g suckat
    130 g oxnjurtalg
    1 msk vetemjöl
    130 g stötta skorpor
    130 g socker
    1 tsk salt
    4 ägg
    1 dl brännvin
    1-1½ kkp vatten
    Till formen. 1 msk smör

    Detta är alltså en dessert!!!!!
    Vad tror ni om det?

    Ps. Vill någon veta hur man gör kan jag berätta det oxå.

  • maily 26 augusti 2010

    Plumpudding är en traditionell engelsk juldessert, äts efter kalkonen. Det är mycket jobb med den, kan ocvkså köpas färdig. I vår familj har vi haft det i många år,, svärmoor, började och nu hör det till att vi sitter i mörkret och ser hur spriten, rom, brinner på plumpuddingen. Ingen vardagsmnat precis. Man lär kunna anvnda margarin istället för njurtalg som är svår att fåtag på. Man kan frysa talgen och sedan köra den i mixer så blir det inte så kladdigt.
    Det är faktiskt gott med grädde eller glass till, men mäktigt!½

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.