Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffel?

  • NicolinaZ 24 juli 2008

    Tryffel har varit något av ett mysterium för mig. Har ett par gånger fått tryffel på fin krog under någon affärsmiddar, men inte blivit såld. I går skulle min man och jag lyxas och öppnade en liiiiten burk vit tryffel vi hade fått i present och hyvlade den över färsk, nykokt tagliatelle med smör. Och - ingenting. Absolut ingenting. Ingen smak, ingen doft! Lurade? Känner någon igen detta?
    Och jag som älskar svamp och god mat...:'(

  • MalinJ 25 juli 2008

    Det verkar som du blivit lurad.... Läser man på nätet så ska vit tryffel vara himmelskt gott i smak. På följande sida kan du dock hitta en tryffel - sommartryffel som är ljusbrun och som mest används som dekoration pga smaken inte är så kraftig. Kan det vara denna du fått? http://www.wgs.se/sortiment/pdf/tryffel.pdf

  • NicolinaZ 25 juli 2008

    Nå ja, det skulle ju vara en förklaring... Men nu väntar jag nog tills någon BJUDER mig på tryffel innan jag provar igen. Nu börjar ju svamparna komma och en härlig kantarellstuvning eller olivoljefrästa karljohanskivor vinner nog mina tryffelupplevelser tills vidare ;-)

  • MalinJ 26 juli 2008

    Jag håller nog med dig! Plockade 15 liter trattkantareller i vår skog i höstas, så jag njuter än, även om det börjar tryta. Men man tröttnar aldrig på det!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.