Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse

  • Okänd 16 maj 2011

    Hur gör man en riktigt god chokladmousse? Alla recept och tips mottages tacksamt. Jag har svårt att få till den där luftiga konsistensen (med små bubblor i), min blir ofta tung och kompakt.
    Jag tar som sagt var emot allt från hela recept till små tips och vad som är viktigt att tänka på.

  • Roskerstin 16 maj 2011

    Här kommer den som i alla fall jag tycker är den godaste(Y)
    Oslagbar chokladmousse!

  • Amimarg 16 maj 2011

    Smält 200g choklad i vattenbad.
    ha ner 4 äggulor under konstant omrörning. RÖR HÅRT annars blir det klumpar.
    vispa 4 dl vispgrädde hårt och vänd försiktigt ner chokladblandningen.
    Skopa upp i portionsglas och ställ i kylen i några timmar.

    Klart! :)

  • Okänd 16 maj 2011

    Tack för tipsen, tar gärna emot fler.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.