Helgolandskaka

Dela
Jag undrar om någon kan recept på Helgolandskaka. Här kallas den så iaf, men när jag söker på internet så finns det ingenting som heter så. En gång förekommer ordet, i en blogg från en tjej i samma stad För er som aldrig hört talas om Helgolandskaka, så är det en gul kaka (saffran mest troligt) med typ marsánkräm eller vaniljkräm emellan, plus glasyr över kakan. En ganska stor och tjock kaka. Tacksam för all hjälp!
Hej!

Kan det vara detta recept du söker?

Helgolandsbröd 2 st
150 gr margarin
5 dl mjölk
50 gr jäst
½ tsk gul färg
½ tsk salt
1 ½ dl socker
3/4 tsk kardemumma
cirka 14 dl vetemjöl

Fyllning
½ dl mjölk
1 1/4 dl vatten
1 äggula
150 gr margarin
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk ljummet vatten.

Gör en deg. Jäs i 40 minuter. Dela degen i 2 runda kakor, 22 cm. jäs i 30 minuter.
grädda i 200 grader i 20 minuter.

Gör en redning av mjöl och vatten i kastrull. koka ett par minuter, rör ner äggulan.
Rör matfettet med florsockret och vaniljsockret. blanda ihop, tillsätt krämen lite i taget. Dela bröden i en över och underhalva. Fyll med krämen. Garnera med glasyren.
Det verkar stämma! Tack så jättemycket
Ingredienser (12 portioner/st.)
Helgolandskaka/TV-kaka
30 gram jäst
2 dl mjölk
1 dl strösocker
70 gram margarin
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
7,5 dl vetemjöl
Fyllning
3 msk florsocker
3 cl vatten
70 gram margarin
1 tsk olja
marsankräm

Gör så här
1.Lös jästen i lite mjölk och arbeta sedan ihop den med övriga ingredienser till en ganska lös deg. Låt degen jäsa ca 20 minuter.
2.Tag upp den på bakbordet och forma den till 2 runda bullar, som får jäsa på plåt minst 30 minuter.
3.Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
4.Låt brödet kallna. Blanda fyllningen till lagom konsistens. Tag lite av marsankrämen tills fyllningen blir lagom tjock.
5.Dela brödet och bred fyllningen mellan. Pudra florsocker över eller blanda ihop florsocker och vatten till lagom konsistens och bred över.