Har sökt recept på hemlagad glass och har blivit lite förvirrad.
I endel recept ska de lagas över vattenbad och i nästa så vispar man bara och blandar ihop.
Vad är det för skillnad på att bara röra ihop och frysa och tillaga över vattenbad?:o
Förutom att de ena är krångligare och tar längre tid.:p
/ika:)
monac2 september 2008
normandisk gräddglass...kolla det receptet!!! mmmmmmmmmmm(L)
lenajeanette här på klubben!
har man ingen glassmaskin är det nästan bättre att göra parfait ist. äggulor socker & grädde,samt någon lite tillsatts av sprit för koncistensens skull.(tycker JAG alltså)
finns säkert någon som kan ge dig ett tydligare och mer nyanserat svar...:)
Bianca2 september 2008
Jag erkänner!
Har en glassmaskin som samlar damm. Den är så krånglig att använda och tar sån tid att förbereda(infrysning av kloss) att jag struntar i den. Dessutom är mängden glass begränsad som man kan göra i den. Nej, jag särar på vitan o gulan i ägg. Blandar gulan med socker och vilken smaktillsats man vill ha. Vispar vitan, vispar grädde och rör ihop alltihop. Sist blev det med philadelfiaost. Varvar sedan i nån fin form. Kaksmulor, jordnötter och flytande sirap blev det sist och gissa om den blev populär?!(Y) Går jätteenkelt att göra och blir supersmaskigt. Anledningen till att man tillreder ägg i vattenbad tror jag är att man blir mindre bubblig i magen då. Råa ägg har ju sin effekt onekligen :D
Nigellas semifreddo är en sån sjuden glass att rekommendera.
ikah2 september 2008
Tack för era svar!
Man gör ju då den enkla varianten än att börja med vattenbad(Y)
De där med kakor, nötter och sirap lät ju väldigt gott, måste prova det någon helg.:)
Någon sprit eller likör får jag lov att vänta med ett tag eftersom jag först och främst ska laga
glassen till ett barnkalas.:D
/ika
Har sökt recept på hemlagad glass och har blivit lite förvirrad.
I endel recept ska de lagas över vattenbad och i nästa så vispar man bara och blandar ihop.
Vad är det för skillnad på att bara röra ihop och frysa och tillaga över vattenbad?:o
Förutom att de ena är krångligare och tar längre tid.:p
/ika:)
normandisk gräddglass...kolla det receptet!!! mmmmmmmmmmm(L)
lenajeanette här på klubben!
har man ingen glassmaskin är det nästan bättre att göra parfait ist. äggulor socker & grädde,samt någon lite tillsatts av sprit för koncistensens skull.(tycker JAG alltså)
finns säkert någon som kan ge dig ett tydligare och mer nyanserat svar...:)
Jag erkänner!
Har en glassmaskin som samlar damm. Den är så krånglig att använda och tar sån tid att förbereda(infrysning av kloss) att jag struntar i den. Dessutom är mängden glass begränsad som man kan göra i den. Nej, jag särar på vitan o gulan i ägg. Blandar gulan med socker och vilken smaktillsats man vill ha. Vispar vitan, vispar grädde och rör ihop alltihop. Sist blev det med philadelfiaost. Varvar sedan i nån fin form. Kaksmulor, jordnötter och flytande sirap blev det sist och gissa om den blev populär?!(Y) Går jätteenkelt att göra och blir supersmaskigt. Anledningen till att man tillreder ägg i vattenbad tror jag är att man blir mindre bubblig i magen då. Råa ägg har ju sin effekt onekligen :D
Nigellas semifreddo är en sån sjuden glass att rekommendera.
Tack för era svar!
Man gör ju då den enkla varianten än att börja med vattenbad(Y)
De där med kakor, nötter och sirap lät ju väldigt gott, måste prova det någon helg.:)
Någon sprit eller likör får jag lov att vänta med ett tag eftersom jag först och främst ska laga
glassen till ett barnkalas.:D
/ika