Min farmor gjorde super goda kardemumma bullar,(Y):Och i dem hade hon en glandning med ister i ar det nagon bakar med ister och vet hur man gor?
svengelsk10 april 2009
Här i England används ister. Det kallas lard. Den vanligaste pajdegen brukade göras med en del (vikt) ister, en del smör och fyra delar mjöl plus vatten. Det finns också något vetebrödsliknande som heter lardy cake. Numera används ofta andra fetter, men jag tror att ister kommer tillbaka. Om jag inte minns fel gjorde Jamie Oliver pajdeg med bara ister i ett TV program för ett tag sedan. Man använder det som smör eller margarin. Det har en mjukare konsistens i rumstemperatur.
Min farmor gjorde super goda kardemumma bullar,(Y):Och i dem hade hon en glandning med ister i ar det nagon bakar med ister och vet hur man gor?
Här i England används ister. Det kallas lard. Den vanligaste pajdegen brukade göras med en del (vikt) ister, en del smör och fyra delar mjöl plus vatten. Det finns också något vetebrödsliknande som heter lardy cake. Numera används ofta andra fetter, men jag tror att ister kommer tillbaka. Om jag inte minns fel gjorde Jamie Oliver pajdeg med bara ister i ett TV program för ett tag sedan. Man använder det som smör eller margarin. Det har en mjukare konsistens i rumstemperatur.