Här är tryffel!125 g mörk blockchoklad, helst ValrhonaTryffel:1 dl vispgrädde200 g blockchoklad1 msk vaniljsockerSmält blockchokladen sakta i vattenbad. Häll försiktigt i knäckformar, tippa och vänd så att sidorna blir jämt täckta av choklad. Låt stå i kylskåpet och stelna.Koka upp grädden i en kastrull. Bryt blockchoklade i bitar och smält i den varma grädden. Tillsätt vaniljsockret. Låt smeten kallna ordentligt. Fyll formarna!
Bra recept eller förslag på tryffel och praliner?
Här är tryffel!125 g mörk blockchoklad, helst ValrhonaTryffel:1 dl vispgrädde200 g blockchoklad1 msk vaniljsockerSmält blockchokladen sakta i vattenbad. Häll försiktigt i knäckformar, tippa och vänd så att sidorna blir jämt täckta av choklad. Låt stå i kylskåpet och stelna.Koka upp grädden i en kastrull. Bryt blockchoklade i bitar och smält i den varma grädden. Tillsätt vaniljsockret. Låt smeten kallna ordentligt. Fyll formarna!