Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söker recept på allianskringlor

  • EvaKerstin 27 maj 2009

    Det är stora kringlor som bakas på mördeg och smördeg som vrids ihop och doppas i pärlsocker.
    Har någon receptet?

    EvaKerstin

  • mooseella 20 juni 2009

    2 plattor fryst smördeg
    Mördeg:
    1 1/4 dl vetemjöl
    50 g smör
    1½ msk florsocker
    1 liten äggula
    Fyllning:
    1 ägg
    1 msk socker
    2 tsk kanel
    Garnering:
    2 msk hackad mandel
    2 msk pärlsocker
    GRÄDDNINGSTID: 18-20 min
    UGN: 200 grader C
    Blir ca 15 st.
    Arbeta ihop ingr till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet
    Låt smördagesplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm
    pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. strö över kanel och socker , som först blandats.
    Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst.
    Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar.
    Sätt på ugnen.
    Sporra 1½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor.
    Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker.
    Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme.
    Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen.
    lossa dem och låt kallna.
    Lycka till med baket

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.