Det är stora kringlor som bakas på mördeg och smördeg som vrids ihop och doppas i pärlsocker.
Har någon receptet?
EvaKerstin
mooseella20 juni 2009
2 plattor fryst smördeg
Mördeg:
1 1/4 dl vetemjöl
50 g smör
1½ msk florsocker
1 liten äggula
Fyllning:
1 ägg
1 msk socker
2 tsk kanel
Garnering:
2 msk hackad mandel
2 msk pärlsocker
GRÄDDNINGSTID: 18-20 min
UGN: 200 grader C
Blir ca 15 st.
Arbeta ihop ingr till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet
Låt smördagesplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm
pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. strö över kanel och socker , som först blandats.
Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst.
Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar.
Sätt på ugnen.
Sporra 1½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor.
Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker.
Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme.
Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen.
lossa dem och låt kallna.
Lycka till med baket
Det är stora kringlor som bakas på mördeg och smördeg som vrids ihop och doppas i pärlsocker.
Har någon receptet?
EvaKerstin
2 plattor fryst smördeg
Mördeg:
1 1/4 dl vetemjöl
50 g smör
1½ msk florsocker
1 liten äggula
Fyllning:
1 ägg
1 msk socker
2 tsk kanel
Garnering:
2 msk hackad mandel
2 msk pärlsocker
GRÄDDNINGSTID: 18-20 min
UGN: 200 grader C
Blir ca 15 st.
Arbeta ihop ingr till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet
Låt smördagesplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm
pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. strö över kanel och socker , som först blandats.
Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst.
Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar.
Sätt på ugnen.
Sporra 1½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor.
Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker.
Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme.
Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen.
lossa dem och låt kallna.
Lycka till med baket