Ja, hur är det? Har ni nåt bra recept så släng hit det! Hade tänkt köpa hallonsorbet till helgen, men kom på att de sorter som finns i min affär innehåller guarkärnmjöl, vilket jag inte tål. Är också allergisk mot ägg(plus en hel del annat), och de recept jag hittat på nätet innehåller förstås äggvita. Har heller ingen glassmaskin, utan tänkte köra med en mixer. Så... anyone?
jollo1013 januari 2012
Ojoj, svårt med alla dessa allergier att hitta ett bra recept
Lycka till!
husmusen8813 januari 2012
Sorbet är ju bara fryst frukt i sockerlag som man slår sönder i mixer eller liknande och fryser om man vill det. Jag använder aldrig äggvita, och det funkar bra ändå.
Annars så har Sia och Oatley sorbet utan ägg, mjölk och soja. Hittar inget om guarkärnmjöl dock.
inga problem att göra det du vill utan ägg och guarkärnmjöl, tänk Granité - samma som sorbet egentligen.
Annjack13 januari 2012
Hejsan Mymlan92 !
Här kommer ett recept på Hallonsorbet & Mangosorbet som jag brukar göra, hoppas att du tål allt som finns i.
Hallonsorbet
1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
1 ½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
225 g frysta, passerade hallon
Gör så här = Tina hallonen och passera dem genom en sil.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
Blanda i hallonpurén.
Kyl i kallt vattenbad.
Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.
Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av mangosorbet.
Mangosorbet
1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
1 ½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
2 dl mangopuré ( barnmatsburk )
Gör så här =
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
Blanda i mangopurén.
Kyl i kallt vattenbad.
Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.
Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av hallonsorbet.
Hoppas att det smakar bra !
Allergihälsningar från Annjack
Ja, hur är det? Har ni nåt bra recept så släng hit det! Hade tänkt köpa hallonsorbet till helgen, men kom på att de sorter som finns i min affär innehåller guarkärnmjöl, vilket jag inte tål. Är också allergisk mot ägg(plus en hel del annat), och de recept jag hittat på nätet innehåller förstås äggvita. Har heller ingen glassmaskin, utan tänkte köra med en mixer. Så... anyone?
Ojoj, svårt med alla dessa allergier att hitta ett bra recept
Lycka till!
Sorbet är ju bara fryst frukt i sockerlag som man slår sönder i mixer eller liknande och fryser om man vill det. Jag använder aldrig äggvita, och det funkar bra ändå.
Annars så har Sia och Oatley sorbet utan ägg, mjölk och soja. Hittar inget om guarkärnmjöl dock.
http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/86-chokladsorbet
http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/70-citronsorbet
http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/218-jordgubbs-och-kiwisorbet
http://sockertussen.blogspot.com/2011/07/sorbet-granita-med-hallon-och-vitt-te.html
inga problem att göra det du vill utan ägg och guarkärnmjöl, tänk Granité - samma som sorbet egentligen.
Hejsan Mymlan92 !
Här kommer ett recept på Hallonsorbet & Mangosorbet som jag brukar göra, hoppas att du tål allt som finns i.
Hallonsorbet
1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
1 ½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
225 g frysta, passerade hallon
Gör så här = Tina hallonen och passera dem genom en sil.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
Blanda i hallonpurén.
Kyl i kallt vattenbad.
Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.
Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av mangosorbet.
Mangosorbet
1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
1 ½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
2 dl mangopuré ( barnmatsburk )
Gör så här =
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
Blanda i mangopurén.
Kyl i kallt vattenbad.
Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.
Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av hallonsorbet.
Hoppas att det smakar bra !
Allergihälsningar från Annjack