Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kladdkaka

  • asail 19 november 2011

    Jag undrar om någon har ett bra förslag på vad man kan servera till kladdkaka istället för grädde? Gärna någon sorts yoghurtbaserad sås elller något annat med frisk smak.

  • Tesslatess 19 november 2011

    Nånting med yogurth, mynta och citron?

  • Mistys 19 november 2011

    Kesella vanilj!

  • Lenkan 19 november 2011

    Frysta hallon som värms upp och halvmosas i en kastrull såklart!

  • The_mama97mia 19 november 2011

    Ngn hemgjord sorbet? Eller citronfromage?
    Annars som sagt hallonsås - mums.. Eller aprikospuré.
    Eller mango-puré/sorbet.

  • bigganv 19 november 2011

    turkisk yoghurt med lite florsocker och vaniljsocker i!
    Mumsigt värre!!!

  • Countrygirl 20 november 2011

    Creme Fraiche med florsocker, riven citronskal och lite pressad citron.

  • EliBerg65 20 november 2011

    Lime- och Mascarponekräm med en gnutta florsocker i! Det funkar till det mesta, även till en god kolapaj. Vispa ihop och spritsa toppar på kakan/pajen eller servera i en skål bredvid.

  • Lillahustrun 2 december 2011

    Kanske inte det du tänker dig men jag satt precis och funderade på att ha tobleronemousse till- vad tror ni andra om det? :)

  • Lenkan 2 december 2011

    Det tror jag blir otroligt mastigt och sött

  • Kakan1986 2 december 2011

    Jag vet inte om det är grädde överhuvudtaget du vill ha bort eller om det är just vispad grädde du inte vill ha.
    Annars brukar jag värma upp grädde och smälta vit choklad i, sedan om du vill ha lite syrligare borde man ju kunna köra det i en mixer med hallon t ex eller pressa i limesaft eller nåt?

  • jash 12 november 2012

    vaniljglass! som grädde, men godare...

  • monicadanell 12 november 2012

    Hallonsås är gott till kladdkaka

  • anelu 12 november 2012

    Mosade hallon och vaniljglass,mums!

  • Annrh 12 november 2012

    Skrivet av Lenkan den 19 nov 2011

    Frysta hallon som värms upp och halvmosas i en kastrull såklart!


    Kunde inte säga det bättre själv :)

  • MarieN6 14 februari 2013

    Skrivet av asail den 19 nov 2011

    Jag undrar om någon har ett bra förslag på vad man kan servera till kladdkaka istället för grädde? Gärna någon sorts yoghurtbaserad sås elller något annat med frisk smak.

    Rekommenderar smaksatt Kesella som finns på hyllan - jättegod till kladdkaka!

  • Nenabirk 14 februari 2013

    Syltad ingefära som hackas och blandas ner med lite av sirapen i vaniljglass! Såna runda bitar ingefära som ligger i sirap, inte den till sushi!! :-) Det är mycket gott med hallon till choklad och ingefära om man så önskar. Antingen färska hallon eller hallonsås.

  • Magdolna 14 februari 2013

    ... eller stracciatella joghurt.....

  • carolina_karlsson_58 15 februari 2013

    Jag tror på en bär eller fruktsallad till kladdkanan istället, för sås, för har man en kladdig kladdkaka så blir det bara massa kladd med en sås till. Då är det bättre med frukt eller bär till :)

  • bjoli198 15 februari 2013

    Skrivet av asail den 19 nov 2011

    Jag undrar om någon har ett bra förslag på vad man kan servera till kladdkaka istället för grädde? Gärna någon sorts yoghurtbaserad sås elller något annat med frisk smak.


    http://www.arla.se/vara-produkter/produkt/?productid=7310865066121
    färdigt!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.