Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad gör jag för fel?!

  • Aylisen 15 november 2009

    När jag bakar vaniljmuffins, vilket recept jag än använder så smakar dom ägg! Vad gör jag för fel? :'(

  • asasto 15 november 2009

    Det kanske är vaniljen som förstärker någon smak som just du upplever som äggig??

    +Har du kollat så det verkligen är vanilj du använt, väldigt många använder den falska produkten vanilinsocker. Denna falska produkt som utvinns av rutten gran har inte jag använt på en himla många år så jag kan inte minnas hur annorlunda det smakade jämfört med den äkta varan.

  • Aylisen 15 november 2009

    Okej, ska titta det! Men den klara muffinsen blir liksom konstig konsistens på, Stora lufthål i muffinsen och den känns degig fast den inte är det. Knas knas :S

  • asasto 15 november 2009

    Svårt att ge råd när man inte riktigt vet hur du gör, men en sak som kan ge lite konstiga muffins är ifall man bearbetar smeten för mycket efter att man har haft i bakpulver så vispar du eller rör mycket kanske du ska testa att försöka bearbeta smeten lite mindre

    (+kolla så du inte har råkat ta vetemöl special istället för vanligt vetemjöl)

  • freja71 15 november 2009

    Hi hi hi rutten gran :p

  • Okänd 15 november 2009

    Vaniljsocker, finns det?
    Inte i affärernas hyllor i alla fall!
    Men ge inte upp, det går att göra själv.
    Riktigt bra vaniljsocker.
    Köp en vaniljstång.
    Häll upp en deciliter strösocker i en skål.
    Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
    Lägg ner de svarta vaniljkärnorna i sockret, kör med stavmixer så att sockret finfördelas.
    Dela vaniljstången i mindre bitar och lägg ner dem i sockret och blanda.
    Låt stå, ja, ställ undan att dra till sig smaker.
    Hur länge?
    Ingen vet, det är bra efter en vecka, bättre efter ett par månader!

  • flumhum 15 november 2009

    Prova vispa socker och ägg pösigt och sedan blanda i resten...

  • Aylisen 15 november 2009

    Tack för alla svar! Jag får prova att baka igen om någon dag :). Det är konstigt att jag alltid lyckas med chokladmuffins :P

  • svengelsk 15 november 2009

    Skrivet av asasto den 15 nov 2009

    Svårt att ge råd när man inte riktigt vet hur du gör, men en sak som kan ge lite konstiga muffins är ifall man bearbetar smeten för mycket efter att man har haft i bakpulver så vispar du eller rör mycket kanske du ska testa att försöka bearbeta smeten lite mindre

    (+kolla så du inte har råkat ta vetemöl special istället för vanligt vetemjöl)


    Vad är de för skillnad på vetemjöl special och vanligt vetemjöl? Det fanns bara en sort när jag bodde i Sverige.

  • TheLarschoon 15 november 2009

    Pröva ta mer vaniljsocker:D

  • redd 15 november 2009

    Skrivet av svengelsk den 15 nov 2009

    Vad är de för skillnad på vetemjöl special och vanligt vetemjöl? Det fanns bara en sort när jag bodde i Sverige.


    Kungsörnen säger så här:
    "Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross."

  • svengelsk 17 november 2009

    Skrivet av redd den 15 nov 2009

    Skrivet av svengelsk den 15 nov 2009

    Vad är de för skillnad på vetemjöl special och vanligt vetemjöl? Det fanns bara en sort när jag bodde i Sverige.


    Kungsörnen säger så här:
    "Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross."

    Tack för svaret.

  • strimma21 18 november 2009

    - Använd alltid Vetemjöl Special när du bakar muffins, då blir de perfekt i konsistensen.

    - Att använda mjukt rumsvarmt smör istället för smält smör gör också ett bättre och saftigare resultat. Man vispar då smöret med sockret tills det blandats ordentligt. Därefter vispas äggen ner ett och ett. Sedan vänder man ner mjöl, bakpulver, vaniljsockret och mjölk (eller annan vätska) med slickepott.

    - Ett annat tips när du bakar vaniljmuffins eller annan ljus muffins är att även vispa ner ½ dl lemon curd (när du vispar ner mjölken), det ger en fantasktiskt god smak på muffins och sockerkaka.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.