Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagerirecept

  • Smulpajen 14 januari 2009

    Jag har många bagerirecept och undrar om det går att dela dom rakt av så att resultatet blir detsamma? T ex 5 delar.

    Är det någon skillnad på bageri/konditorimjöl annat än mer gluten?

  • BagarnJeppson 16 januari 2009

    Hej,

    Konditorimjöl är i regel enbart höstvete och bag.vete är en
    blandning av höstvete och vårvete. Vårvete har i regel ett högre gluten än
    vårvete beroende på väderleken som är avgörande när det odlas. Bag.vete
    skall ge brödet större volym och saftighet än kond.vete.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.