Jag har många bagerirecept och undrar om det går att dela dom rakt av så att resultatet blir detsamma? T ex 5 delar.
Är det någon skillnad på bageri/konditorimjöl annat än mer gluten?
BagarnJeppson16 januari 2009
Hej,
Konditorimjöl är i regel enbart höstvete och bag.vete är en
blandning av höstvete och vårvete. Vårvete har i regel ett högre gluten än
vårvete beroende på väderleken som är avgörande när det odlas. Bag.vete
skall ge brödet större volym och saftighet än kond.vete.
Jag har många bagerirecept och undrar om det går att dela dom rakt av så att resultatet blir detsamma? T ex 5 delar.
Är det någon skillnad på bageri/konditorimjöl annat än mer gluten?
Hej,
Konditorimjöl är i regel enbart höstvete och bag.vete är en
blandning av höstvete och vårvete. Vårvete har i regel ett högre gluten än
vårvete beroende på väderleken som är avgörande när det odlas. Bag.vete
skall ge brödet större volym och saftighet än kond.vete.
Mvh
Kalle