Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..
Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.
Med vänliga hälsningar
Lena Svensson
Nill129 december 2009
Skrivet av spiderwitch den 29 dec 2009
:o Hej!
Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..
Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.
Med vänliga hälsningar
Lena Svensson
Hej Lena!
Jag tillhör dem som älskar att baka matbröd och bullar. Jag använder vilket recept som passar för stunden, använder gärna bagerimjöl (finns nog bara att köpa i 30 kg:s säck, tyvärr), alternativt tillsätter 2 tsk bakpulver per 0,5 liter degvätska(Y). Jag blandar mjölsorter som jag känner för och då måste man vara noga med att kolla hur mycket mjölet suger åt sig vätska och hur mjölets bakegenskaper är. Det finns ju mjölsorter som inte har en ärlig chans att bli höga fina bröd av om man så gör aldrig det. Om det inte anges annan temperatur till ugnen än till vanlig ugn, så tänk på att sänka värmen 20-25 grader. Med varmluftsugn är det inga problem att göra 4-6 fina limpor på en gång:). Jag använder nästan alltid två plåtar samtidigt, och har aldrig misslyckats.
:o Hej!
Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..
Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.
Med vänliga hälsningar
Lena Svensson
:o Hej!
Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..
Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.
Med vänliga hälsningar
Lena Svensson
Hej Lena!
Jag tillhör dem som älskar att baka matbröd och bullar. Jag använder vilket recept som passar för stunden, använder gärna bagerimjöl (finns nog bara att köpa i 30 kg:s säck, tyvärr), alternativt tillsätter 2 tsk bakpulver per 0,5 liter degvätska(Y). Jag blandar mjölsorter som jag känner för och då måste man vara noga med att kolla hur mycket mjölet suger åt sig vätska och hur mjölets bakegenskaper är. Det finns ju mjölsorter som inte har en ärlig chans att bli höga fina bröd av om man så gör aldrig det. Om det inte anges annan temperatur till ugnen än till vanlig ugn, så tänk på att sänka värmen 20-25 grader. Med varmluftsugn är det inga problem att göra 4-6 fina limpor på en gång:). Jag använder nästan alltid två plåtar samtidigt, och har aldrig misslyckats.
Lycka till!
Gunilla Larsson