Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baka bröd i varmluftsugn

  • spiderwitch 29 december 2009

    :o Hej!

    Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..

    Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.

    Med vänliga hälsningar

    Lena Svensson

  • Nill1 29 december 2009

    Skrivet av spiderwitch den 29 dec 2009

    :o Hej!

    Jag har inte bakat bröd på väldigt länge då det blivit dödbakat de sista gångerna..

    Nu har vi flyttat och jag har en ny varmluftsugn och skulle behöva lite tips på vad man ska tänka på när man bakar bröd i en sådan, även andra tips för hur man lyckas med brödbaket.

    Med vänliga hälsningar

    Lena Svensson


    Hej Lena!

    Jag tillhör dem som älskar att baka matbröd och bullar. Jag använder vilket recept som passar för stunden, använder gärna bagerimjöl (finns nog bara att köpa i 30 kg:s säck, tyvärr), alternativt tillsätter 2 tsk bakpulver per 0,5 liter degvätska(Y). Jag blandar mjölsorter som jag känner för och då måste man vara noga med att kolla hur mycket mjölet suger åt sig vätska och hur mjölets bakegenskaper är. Det finns ju mjölsorter som inte har en ärlig chans att bli höga fina bröd av om man så gör aldrig det. Om det inte anges annan temperatur till ugnen än till vanlig ugn, så tänk på att sänka värmen 20-25 grader. Med varmluftsugn är det inga problem att göra 4-6 fina limpor på en gång:). Jag använder nästan alltid två plåtar samtidigt, och har aldrig misslyckats.

    Lycka till!

    Gunilla Larsson

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.