Hej !
jag tycker ofta det är svårt att få till en fin färg på matbrödet ( små bröd), antingen är min ugn lite lägre i temperatur, eller så är jag kanske mer kräsen och vill ha en mörkare färg på mina bröd. När jag gör enligt recept, och ställer ugnen på rätt temperatur och rätt tid, tycker jag att färgen alltid är alldeles för dålig, vilket gör att jag har dem inne ett par minuter till, och sedan ytterligare lite till, det resulterar ju att det nästan alltid blir för övergräddat och kompakt bröd i stället.
Är detta ett vanligt problem?
Tack för att du tog dig tid.
mvh Tina
BagarnJeppson21 september 2009
Hej Tina
Jag skulle råda dig att öka temperaturen med ca 5-10 grader redan när du sätter in brödet i ugnen, det är inte alltid ugnen visar rätt temp.
Hej !
jag tycker ofta det är svårt att få till en fin färg på matbrödet ( små bröd), antingen är min ugn lite lägre i temperatur, eller så är jag kanske mer kräsen och vill ha en mörkare färg på mina bröd. När jag gör enligt recept, och ställer ugnen på rätt temperatur och rätt tid, tycker jag att färgen alltid är alldeles för dålig, vilket gör att jag har dem inne ett par minuter till, och sedan ytterligare lite till, det resulterar ju att det nästan alltid blir för övergräddat och kompakt bröd i stället.
Är detta ett vanligt problem?
Tack för att du tog dig tid.
mvh Tina
Hej Tina
Jag skulle råda dig att öka temperaturen med ca 5-10 grader redan när du sätter in brödet i ugnen, det är inte alltid ugnen visar rätt temp.
Lycka till!
Kalle