Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färg på matbrödet

  • Tiol 16 september 2009

    Hej !
    jag tycker ofta det är svårt att få till en fin färg på matbrödet ( små bröd), antingen är min ugn lite lägre i temperatur, eller så är jag kanske mer kräsen och vill ha en mörkare färg på mina bröd. När jag gör enligt recept, och ställer ugnen på rätt temperatur och rätt tid, tycker jag att färgen alltid är alldeles för dålig, vilket gör att jag har dem inne ett par minuter till, och sedan ytterligare lite till, det resulterar ju att det nästan alltid blir för övergräddat och kompakt bröd i stället.
    Är detta ett vanligt problem?

    Tack för att du tog dig tid.
    mvh Tina

  • BagarnJeppson 21 september 2009

    Hej Tina

    Jag skulle råda dig att öka temperaturen med ca 5-10 grader redan när du sätter in brödet i ugnen, det är inte alltid ugnen visar rätt temp.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.