Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finskt surdegsbröd

  • Lukashusse 4 september 2009

    Hej,
    Jag har länge försökt att baka sånt där grovt surdegsbröd på rågmjöl som är vanligt i Finland. Hur jag än har burit mig åt har jag inte fått det efterlängtade resultatet, och jag misstänker att bla jäsnings- och gräddningstiden spelar en stor roll. Med minimalt med jäst borde degen kunna kalljäsas minst till nästa dag, men hur är det med gräddningen? Kan man grädda på mycket svag värme en hel natt, till exempel?
    Varma hälsningar
    Matts

  • BagarnJeppson 7 september 2009

    Hej Matts!

    Gräddar du i så många timmar så får du en tjock skorpa och ett hårt bröd, men jästiden som du nämner verkar okej.

    Lycka till med surdegen!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.