Hej,
Jag har länge försökt att baka sånt där grovt surdegsbröd på rågmjöl som är vanligt i Finland. Hur jag än har burit mig åt har jag inte fått det efterlängtade resultatet, och jag misstänker att bla jäsnings- och gräddningstiden spelar en stor roll. Med minimalt med jäst borde degen kunna kalljäsas minst till nästa dag, men hur är det med gräddningen? Kan man grädda på mycket svag värme en hel natt, till exempel?
Varma hälsningar
Matts
BagarnJeppson7 september 2009
Hej Matts!
Gräddar du i så många timmar så får du en tjock skorpa och ett hårt bröd, men jästiden som du nämner verkar okej.
Hej,
Jag har länge försökt att baka sånt där grovt surdegsbröd på rågmjöl som är vanligt i Finland. Hur jag än har burit mig åt har jag inte fått det efterlängtade resultatet, och jag misstänker att bla jäsnings- och gräddningstiden spelar en stor roll. Med minimalt med jäst borde degen kunna kalljäsas minst till nästa dag, men hur är det med gräddningen? Kan man grädda på mycket svag värme en hel natt, till exempel?
Varma hälsningar
Matts
Hej Matts!
Gräddar du i så många timmar så får du en tjock skorpa och ett hårt bröd, men jästiden som du nämner verkar okej.
Lycka till med surdegen!