Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fler frågor ang. kanelbullebak

  • marielotta 1 oktober 2009

    Hej igen,
    vilken jäst bör man använda till kanelbullar? den vanliga eller söta.

    1. Har sett att det finns recept där man ska ha ett ägg i, vilken funktion och fördel har detta för det färdiga resultatet?

    2. Kallrörd vetedet eller degspadet 37 grader.
    Vilken blir skillnaden och vilket är att föredra.
    Hur fungerar det?

  • BagarnJeppson 12 oktober 2009

    Hej igen!

    Det är bättre att använda den jästen för söta degar.

    Ägget har funktionen att man får en något större volym och bättre färg. Lecitinet som finns i ägg emulgerar fett vilket gör att du får fina och jämna porer i brödet .

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.