Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förvaring ab surdeg?

  • Bkgk 23 oktober 2009

    Hej!
    Har gjort en surdeg av vatten, rågmjöl och honung i tre dagar.
    Hur förvarar jag det som inte går åt?
    I glasburk med lock i kylen eller i rumstemperatur med eller utan lock och när skall den "matas"?
    Går det att frysa den i små portioner för jag har bara använt 2 teskedar av den?
    Med vänliga hälsningar
    Birgitta:)

  • BagarnJeppson 16 november 2009

    Hej Birgitta!

    Förvaring i kyl i glasburk blir bra. Att frysa surdegen fungerar också, surdegen matas ehlt enkelt när den börjar ta slut och du behöver mer.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.