Hej!
Har gjort en surdeg av vatten, rågmjöl och honung i tre dagar.
Hur förvarar jag det som inte går åt?
I glasburk med lock i kylen eller i rumstemperatur med eller utan lock och när skall den "matas"?
Går det att frysa den i små portioner för jag har bara använt 2 teskedar av den?
Med vänliga hälsningar
Birgitta:)
BagarnJeppson16 november 2009
Hej Birgitta!
Förvaring i kyl i glasburk blir bra. Att frysa surdegen fungerar också, surdegen matas ehlt enkelt när den börjar ta slut och du behöver mer.
Hej!
Har gjort en surdeg av vatten, rågmjöl och honung i tre dagar.
Hur förvarar jag det som inte går åt?
I glasburk med lock i kylen eller i rumstemperatur med eller utan lock och när skall den "matas"?
Går det att frysa den i små portioner för jag har bara använt 2 teskedar av den?
Med vänliga hälsningar
Birgitta:)
Hej Birgitta!
Förvaring i kyl i glasburk blir bra. Att frysa surdegen fungerar också, surdegen matas ehlt enkelt när den börjar ta slut och du behöver mer.
Lycka till!