Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasyr

  • tildaolouise 5 september 2009

    Hej hej
    Jag jobbade som bagarassistent i norge för ngra år sedan och bakade massa "Skolebröd" varje dag. dom har en florsocker glasyr uppe på dessa som är mycket krämig, i denna glasyren använder dom ngt som heter Palsankrem tror jag som gör så att glasyren håller sig fast och krämig, finns det ngt liknande i Sverige?
    Mvh Louise

  • BagarnJeppson 14 september 2009

    Hej!

    Jag har för mig att det är en vetebulle med vaniljkräm vilket är detsamma som palsankräm, och glasyren är en fondant (man bearbetar socker och vatten under värme).

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.