Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt

  • boz1965 17 mars 2009

    Hej Bagar'n.

    Hur får jag ett glutenfritt bröd med "riktig" brödkonsistens istället för den där "sockerkaks-smuligheten" som många glutenfria bröd har. Skall jag använda ett annat mjöl än det man traditionellt använder till glutenfritt?

  • BagarnJeppson 20 mars 2009

    Hej,

    Mjölsorter man använder for glutenfritt är tex. finax ljus mjölmix, finax grov mjölmix, havregryn (rent havre) och för övrigt salt, olivolja, filmjölk, bikabonat, sirap, och för smaken lite lingonsylt. Ett litet tips är att skiva brödet och förvara i frys och rosta det otinat.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.