Hur får jag ett glutenfritt bröd med "riktig" brödkonsistens istället för den där "sockerkaks-smuligheten" som många glutenfria bröd har. Skall jag använda ett annat mjöl än det man traditionellt använder till glutenfritt?
BagarnJeppson20 mars 2009
Hej,
Mjölsorter man använder for glutenfritt är tex. finax ljus mjölmix, finax grov mjölmix, havregryn (rent havre) och för övrigt salt, olivolja, filmjölk, bikabonat, sirap, och för smaken lite lingonsylt. Ett litet tips är att skiva brödet och förvara i frys och rosta det otinat.
Hej Bagar'n.
Hur får jag ett glutenfritt bröd med "riktig" brödkonsistens istället för den där "sockerkaks-smuligheten" som många glutenfria bröd har. Skall jag använda ett annat mjöl än det man traditionellt använder till glutenfritt?
Hej,
Mjölsorter man använder for glutenfritt är tex. finax ljus mjölmix, finax grov mjölmix, havregryn (rent havre) och för övrigt salt, olivolja, filmjölk, bikabonat, sirap, och för smaken lite lingonsylt. Ett litet tips är att skiva brödet och förvara i frys och rosta det otinat.
Mvh
Kalle