När man kalljäser, vad är då bättre, att lägga bröden färdigt i en form och sen direkt in i ugnen eller att ha allt i en bunke och sedan dela upp till så många bröd man skall ha? Skall man knåda igen när man delat upp isåfall? Kan man kalljäsa bullar ex lussebullar?
När är den bästa tidpunkten att tillsätta salt och socker i bröd? Vissa säger att det är bättre för jäsningen att tillsätta saltet sent, stämmer det?
BagarnJeppson8 december 2008
Hej,
Vid kalljäsning så ska du inte glömma att lägga en fuktig handuk över plåten, bunken eller formen. Har du en rågdeg, jäs först i bunke ca 60 min knåda gärna degen innan du formar bröden och lägger i bakform, låt bröden jäsa igen innan du bakar av dom. Typ franskbrödsdeg kan du med fördel lägga degen direkt i bakform och jäsa och sedan baka av.
När man kalljäser, vad är då bättre, att lägga bröden färdigt i en form och sen direkt in i ugnen eller att ha allt i en bunke och sedan dela upp till så många bröd man skall ha? Skall man knåda igen när man delat upp isåfall? Kan man kalljäsa bullar ex lussebullar?
När är den bästa tidpunkten att tillsätta salt och socker i bröd? Vissa säger att det är bättre för jäsningen att tillsätta saltet sent, stämmer det?
Hej,
Vid kalljäsning så ska du inte glömma att lägga en fuktig handuk över plåten, bunken eller formen. Har du en rågdeg, jäs först i bunke ca 60 min knåda gärna degen innan du formar bröden och lägger i bakform, låt bröden jäsa igen innan du bakar av dom. Typ franskbrödsdeg kan du med fördel lägga degen direkt i bakform och jäsa och sedan baka av.
Mvh
Kalle