Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljäsning och salt/socker

  • mmhmm 7 december 2008

    När man kalljäser, vad är då bättre, att lägga bröden färdigt i en form och sen direkt in i ugnen eller att ha allt i en bunke och sedan dela upp till så många bröd man skall ha? Skall man knåda igen när man delat upp isåfall? Kan man kalljäsa bullar ex lussebullar?

    När är den bästa tidpunkten att tillsätta salt och socker i bröd? Vissa säger att det är bättre för jäsningen att tillsätta saltet sent, stämmer det?

  • BagarnJeppson 8 december 2008

    Hej,

    Vid kalljäsning så ska du inte glömma att lägga en fuktig handuk över plåten, bunken eller formen. Har du en rågdeg, jäs först i bunke ca 60 min knåda gärna degen innan du formar bröden och lägger i bakform, låt bröden jäsa igen innan du bakar av dom. Typ franskbrödsdeg kan du med fördel lägga degen direkt i bakform och jäsa och sedan baka av.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.