Jag undrar om man kan ersätta ett mjöl med ett annat i brödrecept eller är det väldigt noga att man använder det som står? Har ett recept men t.ex dinkelmjöl men tänkta ta nåt annat som fanns hemma istället. Vilka mjölsorter kan man ersätta med varandra i recept utan att misslyckas?
Mvh Lustan
BagarnJeppson7 oktober 2009
Hej!
Det går bra att byta ut mjölet, kontrollera bara mängden så att brödet inte blir för kompakt!
Jag undrar om man kan ersätta ett mjöl med ett annat i brödrecept eller är det väldigt noga att man använder det som står? Har ett recept men t.ex dinkelmjöl men tänkta ta nåt annat som fanns hemma istället. Vilka mjölsorter kan man ersätta med varandra i recept utan att misslyckas?
Mvh Lustan
Hej!
Det går bra att byta ut mjölet, kontrollera bara mängden så att brödet inte blir för kompakt!
Lycka till!
Kalle