Hej,
Jag har bakat ett bröd som blev så smuligt, att det var nästan omöjligt att skära skivor av. Varför och hur man kan undvika det?
Recept:
50 g margarin
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 dl lingonsylt
7 dl rågmjöl
1 liter vetemjöl
stort tack på förhand!
/Christina
BagarnJeppson12 oktober 2009
Hej!
Det kan vara många faktorer, men viktigt är att du blandar degen väl (10 min i matberedare) låt degen vila ( mellan 30-60 min) innan du formar bröden. Överjäs inte bröden (ca 30-60 min) beroende på mängden jäst och värme du har när du jäser dina bröd. OBS, temperaturen på degen ska du försöka hålla mellan 27-28 grader, det får du om degvätskan (vattnet) är 36-37 grader.
Hej,
Jag har bakat ett bröd som blev så smuligt, att det var nästan omöjligt att skära skivor av. Varför och hur man kan undvika det?
Recept:
50 g margarin
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 dl lingonsylt
7 dl rågmjöl
1 liter vetemjöl
stort tack på förhand!
/Christina
Hej!
Det kan vara många faktorer, men viktigt är att du blandar degen väl (10 min i matberedare) låt degen vila ( mellan 30-60 min) innan du formar bröden. Överjäs inte bröden (ca 30-60 min) beroende på mängden jäst och värme du har när du jäser dina bröd. OBS, temperaturen på degen ska du försöka hålla mellan 27-28 grader, det får du om degvätskan (vattnet) är 36-37 grader.
Lycka till!