Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smuligt rågbröd

  • christinajagare 6 oktober 2009

    Hej,
    Jag har bakat ett bröd som blev så smuligt, att det var nästan omöjligt att skära skivor av. Varför och hur man kan undvika det?

    Recept:
    50 g margarin
    5 dl vatten
    50 g jäst
    2 tsk salt
    2 dl lingonsylt
    7 dl rågmjöl
    1 liter vetemjöl

    stort tack på förhand!
    /Christina

  • BagarnJeppson 12 oktober 2009

    Hej!

    Det kan vara många faktorer, men viktigt är att du blandar degen väl (10 min i matberedare) låt degen vila ( mellan 30-60 min) innan du formar bröden. Överjäs inte bröden (ca 30-60 min) beroende på mängden jäst och värme du har när du jäser dina bröd. OBS, temperaturen på degen ska du försöka hålla mellan 27-28 grader, det får du om degvätskan (vattnet) är 36-37 grader.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.