Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svårt att få höjd på brödet

  • MrDread 7 september 2009

    :'(

    Hej!

    Jag tycker att jag provat alla trix jag kan komma på:
    1'a jäsningen kall i minst 2-3 timmar
    surdeg eller jäst, surdeg och jäst
    Rundrivning
    2'a jäsningen i ugn 40 grader
    Bak i konvektionsugn (med och utan sten)
    Bagarn's bästa vetemjöl

    men bröden har väldigt svårt att få höjd, de har en tendens att flyta ut.

    hoppas ni kan hjälpa mig
    Åke :o

  • BagarnJeppson 14 september 2009

    Hej!

    Till fristående bröd kan du inte ha degen för lös, det beror på vilken typ av mjöl du använder, viltiden(jästiden) m.m. Skicka receptet så får jag en uppfattning om felet!

    MVH

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.