Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile

  • celice 3 juni 2011

    Jag har tänkt att grill fläskfile men är lite tveksam, skall jag grilla den som den är eller kan jag fylla den med något,

  • Grillexperten 7 juni 2011

    Hej!
    Jag tycker du skall grilla fläskfilén utan att fylla den här kommer ett recept på detta.
    För 4 portioner:
    ---------------------------
    600 g fläskfilé

    Marinad
    1 msk sambal oelek
    1 dl rött vin
    1 dl kallt vatten
    1 msk olja
    1 msk soja
    1 msk honung
    1/2 tsk timjan


    Gör så här:
    ---------------------------
    Trä en 3-liters plastpåse i en annan lika stor så att det blir dubbel påse. Blanda marinaden i en skål. Lägg den putsade fläskfilen i påsen och häll över marinaden: Knyt noga påsen så att inget läcker ut lägg påsen i en form och ställ kallt, gärna dagen innan grillningen.

    Salta och grilla filen på lagom värme i ca 15 min. Vänd några gånger under grillningen. Låt fläskfilen vila lite och skär sedan upp den i skivor.

    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.