Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indirekt grillning

  • thoorbear 23 maj 2011

    Hej. Jag är en stor fantast av att grilla kött på indrekt värme, under lock, på min Weber klotgrill. Fast när jag läser i receptböcker och på nätet, så rekommenderar man alltid grillning av mindre bitar (t ex kycklingbröst) på direkt värme. Jag tycker att den indirekta metoden är överlägset bäst och tänkte fråga dig om dina åsikter om att grilla även mindre portionsbitar på indirekt värme under lock.

  • Grillexperten 27 maj 2011

    Hej!
    Är det mindre bitar tycker jag att direkt värme är oslagbart. Man behöver inte köra den indirekta grillningen men detta är ju en smaksak. Oftast kräver stora köttbitar eller kyckling en längre tillagningstid och då är din typ av grillning superb.
    Mvh Grillexperten.

  • thoorbear 28 maj 2011

    Tack, Mats för ditt svar. Själv kommer jag nog kanske att hålla fast vid min indirekta grillning, eftersom jag tycker BBQ-såser och/eller kryddor bränns för lätt på direkt grill.

    Men, smaken är ju som baken, eller hur?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.