Jag skulle vilja baka mer vid ett och samma tillfälle, och dubblera receptet. Men hur gör jag då vid gräddningen?
Om brödet t ex ska jäsa på plåten i 30 minuter och sedan gräddas i 45 minuter, ska jag grädda en plåt och låta den andra plåten fortsätta och jäsa (totalt 1 tim 15 min)? Har brödet jäst för länge då? Och en följdfråga - räcker det att täcka över med torr handduk då, eller ska jag täcka över på något annat sätt, så inte ytan torkar?
Eller ska jag sätta in båda plåtarna i ugnen samtidigt? Då kommer ju den ena plåten att hamna ganska högt upp i ugnen.
BagarnJeppson7 december 2009
Hejsan!
Om du har du en ugn med varmluft (värmecirkulation) så fungerar det att baka av flera på samma gång. Annars, så täck över den så ska det nog gå bra att baka av i omgångar.
Hej!
Jag skulle vilja baka mer vid ett och samma tillfälle, och dubblera receptet. Men hur gör jag då vid gräddningen?
Om brödet t ex ska jäsa på plåten i 30 minuter och sedan gräddas i 45 minuter, ska jag grädda en plåt och låta den andra plåten fortsätta och jäsa (totalt 1 tim 15 min)? Har brödet jäst för länge då? Och en följdfråga - räcker det att täcka över med torr handduk då, eller ska jag täcka över på något annat sätt, så inte ytan torkar?
Eller ska jag sätta in båda plåtarna i ugnen samtidigt? Då kommer ju den ena plåten att hamna ganska högt upp i ugnen.
Hejsan!
Om du har du en ugn med varmluft (värmecirkulation) så fungerar det att baka av flera på samma gång. Annars, så täck över den så ska det nog gå bra att baka av i omgångar.
Lycka till!
Kalle