Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur grädda flera plåtar?

  • marval 30 november 2009

    Hej!

    Jag skulle vilja baka mer vid ett och samma tillfälle, och dubblera receptet. Men hur gör jag då vid gräddningen?

    Om brödet t ex ska jäsa på plåten i 30 minuter och sedan gräddas i 45 minuter, ska jag grädda en plåt och låta den andra plåten fortsätta och jäsa (totalt 1 tim 15 min)? Har brödet jäst för länge då? Och en följdfråga - räcker det att täcka över med torr handduk då, eller ska jag täcka över på något annat sätt, så inte ytan torkar?

    Eller ska jag sätta in båda plåtarna i ugnen samtidigt? Då kommer ju den ena plåten att hamna ganska högt upp i ugnen.

  • BagarnJeppson 7 december 2009

    Hejsan!

    Om du har du en ugn med varmluft (värmecirkulation) så fungerar det att baka av flera på samma gång. Annars, så täck över den så ska det nog gå bra att baka av i omgångar.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.