Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limpa

  • monica53 6 december 2008

    Hej jag bakar en farinlimpa med torrjäst o 200 gram farinsocker / 5 dl mjölk. Problemet är att degen inte
    vill jäsa ordentiligt. Jag blandar jästen med mjölet.
    Jag vet inte vad de beror på!!!
    Limpan blir inte hög utan tvärtom.
    MVH Monica

  • BagarnJeppson 8 december 2008

    Hej,

    För mycket socker hämmar jäsningen. Tänk på att mjölken är lite varmare än vanligt. Torrjäst skall upp i 45-50 grader för att komma igång att jäsa.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.