Tänkte imorgon äta ädelostgratinerad lax, och sedan har jag auberginer hemma som jag måste använda innan de blir dåliga.
Nu undrar jag om någon har ett bra förslag på vad jag kan göra med dem som tillbehör till laxen!??:o
babakmina14 april 2008
Kanske inte som tillbehör till laxen, men som en förrätt med tex ett gott bröd (osötat tunnbröd).
Skala auberginerna, skär dem i 1-2 cm tjocka skivor, salta ur dem (häll på salt och låt dem ligga och svettas ur vätskan, i ca 20 min.
Lägg dem i en smord plåt. Smörj även auberginerna och grilla dem nästintill svarta i ugnen.
Medan kan du bryna vitlök med mynta i lite rapsolja.
sedan mosar du ihop alltsammans och äter med bröd eller äter röran som ett tillbehör med tex en nubbe.
maggi14 april 2008
Du kan dela som på mitten, lägg de i en ugnsfast form ,pensla dem sedan med en blandning av olivolja och pressadvitlök,
Sätt in de i ugnen då de fått fin färg och är mjuka ta ut de. Lovar att de är smaskens. Om man
gilla auberginer det vill säga. Lycka till.(Y)
Heisjo14 april 2008
Tack för tipsen(Y)
Ska prova ditt tips giannoudi imorgon. Har faktiskt ingen aning om jag tycker om de så a naturelle...har endast ätit dem i maträtter. Ska bli kul att testa:p
Askungen6814 april 2008
Jag har en recept på en god ,,GREKISK POTATIS OCH AUBERGINE GRATÄNG på min sida:p
monac14 april 2008
picata panera dem,dubbel panering med grovt riven parmesan.stek dem sedan frasiga i riktigt smör. ...sned skurna skivor-skala inte auberginen!(men vattna ur den med lite sallt en stund ) det kan funka till din lax... till det blandad sallad :)med ruccola,tomater &oliver samt feta ost .
Lite medelhavs inspirerat!
Tänkte imorgon äta ädelostgratinerad lax, och sedan har jag auberginer hemma som jag måste använda innan de blir dåliga.
Nu undrar jag om någon har ett bra förslag på vad jag kan göra med dem som tillbehör till laxen!??:o
Kanske inte som tillbehör till laxen, men som en förrätt med tex ett gott bröd (osötat tunnbröd).
Skala auberginerna, skär dem i 1-2 cm tjocka skivor, salta ur dem (häll på salt och låt dem ligga och svettas ur vätskan, i ca 20 min.
Lägg dem i en smord plåt. Smörj även auberginerna och grilla dem nästintill svarta i ugnen.
Medan kan du bryna vitlök med mynta i lite rapsolja.
sedan mosar du ihop alltsammans och äter med bröd eller äter röran som ett tillbehör med tex en nubbe.
Du kan dela som på mitten, lägg de i en ugnsfast form ,pensla dem sedan med en blandning av olivolja och pressadvitlök,
Sätt in de i ugnen då de fått fin färg och är mjuka ta ut de. Lovar att de är smaskens. Om man
gilla auberginer det vill säga. Lycka till.(Y)
Tack för tipsen(Y)
Ska prova ditt tips giannoudi imorgon. Har faktiskt ingen aning om jag tycker om de så a naturelle...har endast ätit dem i maträtter. Ska bli kul att testa:p
Jag har en recept på en god ,,GREKISK POTATIS OCH AUBERGINE GRATÄNG på min sida:p
picata panera dem,dubbel panering med grovt riven parmesan.stek dem sedan frasiga i riktigt smör. ...sned skurna skivor-skala inte auberginen!(men vattna ur den med lite sallt en stund ) det kan funka till din lax... till det blandad sallad :)med ruccola,tomater &oliver samt feta ost .
Lite medelhavs inspirerat!