Jag har ett problem som jag hoppas ni på MK kan hjälpa mig med. Jag ska bjuda hem vänner på middag och en utav dem är vegetarian och jag tänker bjuda på en kasslergryta. Finns det något vegetariskt alternativ till kassler?
Erajscha11 februari 2011
Beror ju lite på vad du annars har i grytan, Jag skulle dock byta mot quorn-bitar och lite salta jordnötter.
camillaf1411 februari 2011
Den består av purjolök, paprikor, vitlök, crème fraiche och kryddor. Tack för ditt förslag :)
Bumbis11 februari 2011
Jag skulle skiva och steka ett gäng champinjoner och lägga i såsen strax innan servering. Den har ju lite tuggmotstånd om den inte kokat med allt för länge.
Erajscha11 februari 2011
Men bara champinjoner ersätter inte kassler proteinmässigt... fast det är gott!
Bumbis11 februari 2011
Vem har pratat om proteiner. Om man tänker efter väldigt länge och sent så är det nog lite proteiner i vin va?{beauty}o_O
Erajscha11 februari 2011
Ja, varför inte då utesluta maten helt och gå direkt på vinet? ;-)
Eery11 februari 2011
för att man kan få i sig mer vin om man äter lite mat också...8) ska kasslern vara i små bitar/strimlad?
quorn är väll det enda med nästankoncistens.. Bacon och kassler är vääldigt knepiga att översätta till vegetariska tycker jag. hoppas ni får trevligt!
wildlife11 februari 2011
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
Eery11 februari 2011
Skrivet av wildlife den 11 feb 2011
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
Av respekt och hänsyn? Kanske för att det blir väldigt mycket trevligare om alla kan äta tillsammans? Jag skulle ju exempelvis inte bjuda min lactosintoleranta väninna på gräddbakelser för att jag tycker det är jobbigt och tråkigt att tänka om. Lika lite som jag skulle bjuda min gubbes kollega från Indien på nötkött (trots att jag inte har en aning om karln äter det eller inte) eller en muslim på fläskkött. Precis som jag förväntar mig att inte bli bjuden på hund eller katt när jag kommer hem till nån av mina vänner på middag.
Lenkan11 februari 2011
Fejcon finns väl att köpa och ersätta med?
wildlife11 februari 2011
Skrivet av Eery den 11 feb 2011
Av respekt och hänsyn? Kanske för att det blir väldigt mycket trevligare om alla kan äta tillsammans? Jag skulle ju exempelvis inte bjuda min lactosintoleranta väninna på gräddbakelser för att jag tycker det är jobbigt och tråkigt att tänka om. Lika lite som jag skulle bjuda min gubbes kollega från Indien på nötkött (trots att jag inte har en aning om karln äter det eller inte) eller en muslim på fläskkött. Precis som jag förväntar mig att inte bli bjuden på hund eller katt när jag kommer hem till nån av mina vänner på middag.
Ja, det skulle det nog kunna vara... men å andra sidan är inte jag förtjust i vegetariska rätter som man blir bjuden på...
Skulle inte jag åxå kunna få lite respekt och hänsyn i form av en fin filé-bit med sås och potatis då..? {eat}
Och när det gäller medicinska skäl som ex. allergier så är det såklart en annan femma... jag har själv en son som är mjölkallergiker... :)
Josses11 februari 2011
Skrivet av wildlife den 11 feb 2011
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
Vi köttätare är ju mer flexibla än veggisar. Jag har en fd jobbarkompis som är veggis men inte hennes sambo (men jag tror han är på väg mot det hållet), Hon skulle aldrig ställa sig att laga en kötträtt till honom men han lagar veggo till henne.
En tanke som slår mig är att de kanske inte KAN laga mat med kött i, alltså, de vet inte hur man gör{question}:)
wildlife12 februari 2011
Skrivet av Josses den 11 feb 2011
Vi köttätare är ju mer flexibla än veggisar. Jag har en fd jobbarkompis som är veggis men inte hennes sambo (men jag tror han är på väg mot det hållet), Hon skulle aldrig ställa sig att laga en kötträtt till honom men han lagar veggo till henne.
En tanke som slår mig är att de kanske inte KAN laga mat med kött i, alltså, de vet inte hur man gör{question}:)
Fast de flesta har ju ett förflutet som köttätare... så nog tror jag dom klarar av att laga till kött om dom vill... {eat}
Tror nog hellre då att dom tycker det är äckligt att hålla på med kött... man blir ju blodig om fingrarna... :s
Finns det ingen vegetarian som kan förklara för oss..? {question}
enaw12 februari 2011
för att ersätta bacon finns det en produkt som heter "som bacon" i frysdisken, jättebra i både grytor och sallader. Annars kan man använda sojabitar -koka dem dem enligt anvisningar (ett påar minuter), hälla av vatten/buljong, sedan steka dem tillsammans med lite lök, smaksätta med flytande rökarom, salt och peppar.
och när det gäller vegetarianer och kött så är det ofta så att de tycker att det är äckligt att ta i rått kött, både lukt och konsistensmässigt. Jag är inte vegetarian själv men har vänner som säger så :)
anluk12 februari 2011
Dottern som är vegetarian gillar inte de vegetariska baconet så där jättemycket men visst kan man ta det. Annars är det som många andra sagt redan quornbitar som gäller.
The_mama97mia12 februari 2011
Tänkte på detta med bacon o kassler, båda är ju rökta produkter. Hur är det med Liquid Smoke-extrakt? Jag menar som smakförstärkare till vegetarianer?
Bumbis12 februari 2011
Eftersom tråden tog en lite annan vändning så skriver även jag med risk för att bli påhoppad. Man väljer att sluta äta kött men ändå vill man ha något som smakar som kött???? En sojakorv har väl samma konsistens som en riktig korv? Att dom tycker det är äckligt att ta i är nog en fix idé. Bara en tanke från mig.
Erajscha12 februari 2011
Skrivet av Bumbis den 12 feb 2011
Eftersom tråden tog en lite annan vändning så skriver även jag med risk för att bli påhoppad. Man väljer att sluta äta kött men ändå vill man ha något som smakar som kött???? En sojakorv har väl samma konsistens som en riktig korv? Att dom tycker det är äckligt att ta i är nog en fix idé. Bara en tanke från mig.
Det finns massor av olika skäl att man väljer att bli vegetarian.
* etiska skäl - djurhanteringen är inte bra
* hälsoskäl - en del har svårt att klara köttproteiner
* smakskäl - en del gillar inte köttsmaken
* politiska skäl - en del menar att jordens resurser skulle räcka bättre om fler åt vegetariskt
* miljöskäl - en del hävdar att det är klimatsmart
* religiös övertygelse
* moraliska skäl - en del känner att kött är mord
m.fl.
En sojakorv funkar därför för för sex av dessa sju sorters vegetarianer. Kanske rent av sju för det smakar inte som kött...
wildlife12 februari 2011
Ja, där började tråden handla om olika skäl till att vara vegetarian... Men det jag ville få reda på är varför vi köttätare alltid ska ha vego-alternativ redo när inte dom kan ställa upp och fixa kött-alternativ åt oss....?
En del av skälen gör väl iofs att de per automatik inte vill befatta sig med kött, men de flesta jag känner är vegetarianer för att dom tycker att kroppen mår bättre. Och då ser inte jag nåt skäl till att inte kunna fixa en köttbit till den som vill ha..? {question}
Och jag har hört flera som tycker att en quornfilé smakar "precis som kyckling"... :p
Jag har ett problem som jag hoppas ni på MK kan hjälpa mig med. Jag ska bjuda hem vänner på middag och en utav dem är vegetarian och jag tänker bjuda på en kasslergryta. Finns det något vegetariskt alternativ till kassler?
Beror ju lite på vad du annars har i grytan, Jag skulle dock byta mot quorn-bitar och lite salta jordnötter.
Den består av purjolök, paprikor, vitlök, crème fraiche och kryddor. Tack för ditt förslag :)
Jag skulle skiva och steka ett gäng champinjoner och lägga i såsen strax innan servering. Den har ju lite tuggmotstånd om den inte kokat med allt för länge.
Men bara champinjoner ersätter inte kassler proteinmässigt... fast det är gott!
Vem har pratat om proteiner. Om man tänker efter väldigt länge och sent så är det nog lite proteiner i vin va?{beauty}o_O
Ja, varför inte då utesluta maten helt och gå direkt på vinet? ;-)
för att man kan få i sig mer vin om man äter lite mat också...8) ska kasslern vara i små bitar/strimlad?
quorn är väll det enda med nästankoncistens.. Bacon och kassler är vääldigt knepiga att översätta till vegetariska tycker jag. hoppas ni får trevligt!
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
Av respekt och hänsyn? Kanske för att det blir väldigt mycket trevligare om alla kan äta tillsammans? Jag skulle ju exempelvis inte bjuda min lactosintoleranta väninna på gräddbakelser för att jag tycker det är jobbigt och tråkigt att tänka om. Lika lite som jag skulle bjuda min gubbes kollega från Indien på nötkött (trots att jag inte har en aning om karln äter det eller inte) eller en muslim på fläskkött. Precis som jag förväntar mig att inte bli bjuden på hund eller katt när jag kommer hem till nån av mina vänner på middag.
Fejcon finns väl att köpa och ersätta med?
Av respekt och hänsyn? Kanske för att det blir väldigt mycket trevligare om alla kan äta tillsammans? Jag skulle ju exempelvis inte bjuda min lactosintoleranta väninna på gräddbakelser för att jag tycker det är jobbigt och tråkigt att tänka om. Lika lite som jag skulle bjuda min gubbes kollega från Indien på nötkött (trots att jag inte har en aning om karln äter det eller inte) eller en muslim på fläskkött. Precis som jag förväntar mig att inte bli bjuden på hund eller katt när jag kommer hem till nån av mina vänner på middag.
Ja, det skulle det nog kunna vara... men å andra sidan är inte jag förtjust i vegetariska rätter som man blir bjuden på...
Skulle inte jag åxå kunna få lite respekt och hänsyn i form av en fin filé-bit med sås och potatis då..? {eat}
Och när det gäller medicinska skäl som ex. allergier så är det såklart en annan femma... jag har själv en son som är mjölkallergiker... :)
Jag tycker att du kan köpa ett äpple till honom/henne... {laugh}
Har några vegetarianer som bekanta och när man ska bjuda dessa så krävs det ju "vegetariska alternativ"... men när dom bjuder på mat så är det aldrig några "kött-alternativ"...
Detsamma gäller ju åxå för nykterister... :p Varför är det så? {question}
Vet att många blir arga nu, men det skulle vara kul att veta varför det bara är vi köttätare som ska anpassa oss...?
En tanke som slår mig är att de kanske inte KAN laga mat med kött i, alltså, de vet inte hur man gör{question}:)
Vi köttätare är ju mer flexibla än veggisar. Jag har en fd jobbarkompis som är veggis men inte hennes sambo (men jag tror han är på väg mot det hållet), Hon skulle aldrig ställa sig att laga en kötträtt till honom men han lagar veggo till henne.
En tanke som slår mig är att de kanske inte KAN laga mat med kött i, alltså, de vet inte hur man gör{question}:)
Fast de flesta har ju ett förflutet som köttätare... så nog tror jag dom klarar av att laga till kött om dom vill... {eat}
Tror nog hellre då att dom tycker det är äckligt att hålla på med kött... man blir ju blodig om fingrarna... :s
Finns det ingen vegetarian som kan förklara för oss..? {question}
för att ersätta bacon finns det en produkt som heter "som bacon" i frysdisken, jättebra i både grytor och sallader. Annars kan man använda sojabitar -koka dem dem enligt anvisningar (ett påar minuter), hälla av vatten/buljong, sedan steka dem tillsammans med lite lök, smaksätta med flytande rökarom, salt och peppar.
och när det gäller vegetarianer och kött så är det ofta så att de tycker att det är äckligt att ta i rått kött, både lukt och konsistensmässigt. Jag är inte vegetarian själv men har vänner som säger så :)
Dottern som är vegetarian gillar inte de vegetariska baconet så där jättemycket men visst kan man ta det. Annars är det som många andra sagt redan quornbitar som gäller.
Tänkte på detta med bacon o kassler, båda är ju rökta produkter. Hur är det med Liquid Smoke-extrakt? Jag menar som smakförstärkare till vegetarianer?
Eftersom tråden tog en lite annan vändning så skriver även jag med risk för att bli påhoppad. Man väljer att sluta äta kött men ändå vill man ha något som smakar som kött???? En sojakorv har väl samma konsistens som en riktig korv? Att dom tycker det är äckligt att ta i är nog en fix idé. Bara en tanke från mig.
Eftersom tråden tog en lite annan vändning så skriver även jag med risk för att bli påhoppad. Man väljer att sluta äta kött men ändå vill man ha något som smakar som kött???? En sojakorv har väl samma konsistens som en riktig korv? Att dom tycker det är äckligt att ta i är nog en fix idé. Bara en tanke från mig.
Det finns massor av olika skäl att man väljer att bli vegetarian.
* etiska skäl - djurhanteringen är inte bra
* hälsoskäl - en del har svårt att klara köttproteiner
* smakskäl - en del gillar inte köttsmaken
* politiska skäl - en del menar att jordens resurser skulle räcka bättre om fler åt vegetariskt
* miljöskäl - en del hävdar att det är klimatsmart
* religiös övertygelse
* moraliska skäl - en del känner att kött är mord
m.fl.
En sojakorv funkar därför för för sex av dessa sju sorters vegetarianer. Kanske rent av sju för det smakar inte som kött...
Ja, där började tråden handla om olika skäl till att vara vegetarian... Men det jag ville få reda på är varför vi köttätare alltid ska ha vego-alternativ redo när inte dom kan ställa upp och fixa kött-alternativ åt oss....?
En del av skälen gör väl iofs att de per automatik inte vill befatta sig med kött, men de flesta jag känner är vegetarianer för att dom tycker att kroppen mår bättre. Och då ser inte jag nåt skäl till att inte kunna fixa en köttbit till den som vill ha..? {question}
Och jag har hört flera som tycker att en quornfilé smakar "precis som kyckling"... :p