Har fått en pastamaskin av en kompis och med strålande resultat gjort lasagne. Skulle göra spaghetti för ett tag sen, men det var omöjligt eftersom allt fastnade inne i pastamaskinen. Provade igen igår med samma resultat i både spaghetti och tagliatelle maskinen. Vad gör jag för fel? Varför klibbar det fast ?
Tacksam för tips!!
hanstom7 november 2010
låt degen torka i utkavlat skick i kylen ett tag först.
mrboy8 november 2010
mer mjöl o degen, bara den starkaste i familjen ska kunna knåda pastadegen:)
sen så måste du se till att degen _är_ ordentligt knådad, tar ett tag, man tror ofta att det dörsista mjölet inte går in, men det gör det. och degen måste vila ordentlig, minst en timme inslagen i last innan du kör den. och durumvete är en värd investering. har man väl fått till degen en gång vet man hur den ska kännas, mycket hårdare än modellera, men inte torrt, nu ska ja till jobbet, hoppas allt går bra, sen är det jättekul för barnen att få veva o göra egen pasta, o va gott det blir sen...
just det ja, gör inte degen för tunn när du ska göra tagliatelle eller spagetti, typ 7:an max för tagliatelle och typ 5:an för spaghetti.
MrMustasch13 november 2010
Ok, tack för tipsen. Jag har nog gjort degen alldeles för mjuk. Ska prova igen!
sandra77713 november 2010
Hejsan
Jag håller med föregående talare, durummjöl är värt att prova. min man svor över maskinen första gången men nu gör han pasta som en dans!
Degen skall vara väldigt hård och det är viktigt med mycket mjöl.
Hoppas du kyckas nästa gång
Sandra o Robban
Hej allihopa.
Har fått en pastamaskin av en kompis och med strålande resultat gjort lasagne. Skulle göra spaghetti för ett tag sen, men det var omöjligt eftersom allt fastnade inne i pastamaskinen. Provade igen igår med samma resultat i både spaghetti och tagliatelle maskinen. Vad gör jag för fel? Varför klibbar det fast ?
Tacksam för tips!!
låt degen torka i utkavlat skick i kylen ett tag först.
mer mjöl o degen, bara den starkaste i familjen ska kunna knåda pastadegen:)
sen så måste du se till att degen _är_ ordentligt knådad, tar ett tag, man tror ofta att det dörsista mjölet inte går in, men det gör det. och degen måste vila ordentlig, minst en timme inslagen i last innan du kör den. och durumvete är en värd investering. har man väl fått till degen en gång vet man hur den ska kännas, mycket hårdare än modellera, men inte torrt, nu ska ja till jobbet, hoppas allt går bra, sen är det jättekul för barnen att få veva o göra egen pasta, o va gott det blir sen...
just det ja, gör inte degen för tunn när du ska göra tagliatelle eller spagetti, typ 7:an max för tagliatelle och typ 5:an för spaghetti.
Ok, tack för tipsen. Jag har nog gjort degen alldeles för mjuk. Ska prova igen!
Hejsan
Jag håller med föregående talare, durummjöl är värt att prova. min man svor över maskinen första gången men nu gör han pasta som en dans!
Degen skall vara väldigt hård och det är viktigt med mycket mjöl.
Hoppas du kyckas nästa gång
Sandra o Robban
ha ha lyckas skall det vara så klart