Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd gurka

  • mammis 4 augusti 2011

    Det är något som jag inte förstår ?? Idag har jag lagt
    in gurka..och jag har följt receptet EXAKT..men ändå när jag
    häller på lagen så räcker den inte..så jag måste koka
    en sats till..
    Ni som är mer vana..WHYYY{yawn}

  • The_mama97mia 4 augusti 2011

    har dina burkar för stor volym relaterat till receptet?

  • mammis 4 augusti 2011

    Vet inte mama 97..3 kg gurka måste få plats på något sätt..
    jag använde mig av 5 olika storlekar på burkarna..
    inte så jättestora..men visst är det konstigt

  • Annie28 4 augusti 2011

    Det blir mer vätska i burkarna när de stått några dagar då vattnar gurkorna ur sig iaf. om man har skivat dom. typ mor olssons smörgåsgurka brukar jag göra..

  • mammis 5 augusti 2011

    Ska man inte fylla burkarna ända upp då..hmm
    det borde stå isåfall på recepten. Allt är ju inte självklart
    som amatör för gurkinläggning

  • mafia 5 augusti 2011

    Jag måste slå ett slag för "farmormors" inlagda västeråsgurka. Till den kokar man inte lagen och den står sig hur länge som helst.

  • bigganv 5 augusti 2011

    Ett tips är att trycka ner gurkskivorna så mycket du kan, verkligen pressa ihop dem. Då blir det ju inte plats för lika mycket lag ;)

  • mammis 5 augusti 2011

    Tack för alla tips, ni är super\o/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.