Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbiff?

  • JessicaM 4 januari 2008

    Jag söker ett recept som jag en gång haft hemma. Det är en köttfärsbiff som man lagar till heltäckande i pannan. Sedan skulle man använda kalvfond och grädde och låta puttra... man skulle även använda fetaost o tomater.... tror jag... Någon som vet? Tror jag hade hittat det i en mattidning typ Allt om Mat.... Annars improviserar jag nog ikväll, men jag tänkte om någon visste.....(H)

  • lennali 8 januari 2008

    Hej Jessica, hittade detta recept på Tasteline.

    Stor köttfärsbiff
    500 g blandfärs
    1-2 tomater
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 pkt smulad fetaost
    riven mozzarellaost
    persilja
    1 pkt matlagningsgrädde
    aromat, chilipulver, svartpeppar, salt

    Hacka löken, blanda ner i färsen tillsammans med fetaost, pressad vitlök och persilja. Krydda efter egen smak, krävs dock ganska mycket. Forma till en stor biff och stek på båda sidor. Hacka tomaterna. När biffen är genomstekt så strör du över hackad tomat och ost. Häll över grädden och sätt över ett lock. När osten har smält så är det klart.
    Servera med klyftpotatis och sallad.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.