Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherry Butter Sauce

  • croxie64 22 februari 2010

    Hej på er :)

    För många år sen när jag bodde i Los Angeles så käkade vi ofta middag på en Mexikansk restaurang och min favorit rätt var halstrad Hälleflundra med ris, grönsaker och en helt underbar sås, Sherry Butter Sauce.
    Jag har sökt i recepten här efter en liknande sås, men har inte hittat något som verkar vara detsamma.

    Sökte på nätet igår kväll och hittade en blandning av smör, sherry och citron....men det verkar vara lite för enkelt. Dessutom så var inte den här såsen speciellt fet.

    Och vad för slags sherry ska det vara i en sådan sås? Såsen i sig är lite sötaktig och det finns ju både söt och torr sherry.

    Jag vet inte om sherry sås är detsamma överallt. Hittade massor av olika varianter på nätet och ingen verkar vara just den jag letar efter.
    Vore tacksam om någon kunde reda ut dom här begreppen :)

    C.

  • karoleen 2 mars 2010

    Vet inte riktigt vad det är för sås men denna med räkor känns som en riktig vinnare. =) Kan ju kanske testa. Tror nog att det är söt sherry som man ska använda och sen försöka balansera den själv... Tyvärr tror jag du bara får testa dig fram =)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.