Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surströmming

  • farmoringer 16 augusti 2010

    Visst är vi många på Mk som äter delikatessen surströmming?

    Alltid lika svårt till premiären att veta vilken sort som är bäst.

    Men för mig ska det i alla fall vara hel strömming. Jag vill ha hårt tunnbröd, rödlök, skivad tomat, gräddfil, bregott och mandelpotatis till min strömming.

    Hur vill du ha din?
    Har du nånsin provat surströmming?
    Det tog mig ca sju år att älska denna fisk. Men nu vill jag inte vara utan..(Y)

  • zudette 16 augusti 2010

    JA JA JA..... Precis som du vill jag ha den! Längtar till nästa suringmiddag! Har två burkar Oscars i kylen! {eat}

  • Mistys 16 augusti 2010

    Hel strömming är ett måste. Provade färdiga filéer en gång och det misstaget gör jag inte om. Smakade inte alls som surströmming ska. Varför smakar det så annorlunda ?

  • The_mama97mia 16 augusti 2010

    Absolut måste med hel strömming, jag skrev i annan tråd at den bästa surisen är förra årets. Se alltid till att köpa på dig ett par burkar o spara till nästa år.
    Oscars har jag ätit och njutit av, men även Höga kustens är bra.
    Tvi för filéer, sånt är för amatörer.

    Jag äter helst som fisk och potatis... Med gul lök till, hårt tunnbröd med eller utan ost som tillbehör. Här snackar vi seriöst... :)

  • farmoringer 17 augusti 2010

    Jag ska äta surisar på lördag och det ska ju bara bli såååååå gott.......

  • Lollo54 17 augusti 2010

    Kan bara instämma med farmoringer. Precis så vill jag ha den. Jag ska också avsmaka årets på lördag.

  • lennali 17 augusti 2010

    Jag föredrar fjolårets surströmming......den har som mognat till sig ännu mera. Fast det blir nog en burk av den nya i år också :D Sort spelar ingen roll. Jag gör det enkelt när jag äter surströmming.....mjukt tunnbröd, potatis,strömming, rullar ihop och äter och bara njuuuuuter.

  • MosterA 17 augusti 2010

    Oscars, men annat går också - bara inte filéer.

    Strömming, god nypotatis, rödlök, samt hårt tunnbröd med messmör på.

    MUMS! {eat}

  • The_mama97mia 17 augusti 2010

    Får nog bli suris till helgen igen, snålvattnet rinner när jag läser den här tråden!

  • Bianca 17 augusti 2010

    Som gammal Måttsundsbo (nära Kallax) brukar jag köpa Kallaxströmmingen fastän den numera görs i kalix. För att få tag i den exkluliva Grand Kallax krävs lite känningar. Klöverträskbröd, lök, bregott, mandelpärer och strömming, hela givetvis. Det är göttt!!! Okej, Oscars är mitt andra alternativ och jag håller med om fjolårets....den ska som mogna lite.

  • The_mama97mia 17 augusti 2010

    Jo, man känner sig så rik om man har en riktigt bullig burk i kylen från förra året.
    I fjol fick jag tag på Oscars halvstora burkar, på REA!!!! Haha, jag bunkrade... Tips - mumla till din lokala handlare att det är dåligt med bäst före datum på detta... *blink*

  • farmoringer 17 augusti 2010

    De brukar sälja till extrapris här ibland nån dag innan premiären. Men jag har inte varit förbi affären. Kanske dags att kila dit och kolla.. :-)

  • popik 18 augusti 2010

    Jag är också sugen på surströmming, jag äter den med mjukt tunnbröd, mandelpotatis, rödlök. men förra året blev jag besviken för det fanns enbart burkar med fileér. Surströmming kanske inte är så gångbart här nere i söder, tyvärr.

  • farmoringer 18 augusti 2010

    Jag var på ICA idag men de hade inga rea-burkar....
    .Kanske är för många som vill ha förra årets så de behöver inte rea dem...

  • lena4 18 augusti 2010

    Här blir det surströmmingsskiva på fredag kväll. Trodde de skulle ha lagt ut den nya i disken idag men ack va jag bedrog mig. Får åka en sväng imorronkväll igen och bunkra.
    Vi äter med potatis, rödlök, purjolök och så har jag några som vill ha gräddfil.
    Mjukt och hårt tunnbröd med starka ostar.
    Öl och en skåne.
    Till kaffet blir det vaniljglass och varma hjortron. ETT MÅSTE.

  • zonale 19 augusti 2010

    Med risk för att bli totalt utbuad måste jag erkänna att jag aldrig har kommit så långt som till munnen med den. Kan inte hantera lukten, inte heller hur den ser ut. Kan förmodligen inte hantera den rätt...{question}

  • Mormers 19 augusti 2010

    Skrivet av farmoringer den 16 aug 2010

    Visst är vi många på Mk som äter delikatessen surströmming?

    Alltid lika svårt till premiären att veta vilken sort som är bäst.

    Men för mig ska det i alla fall vara hel strömming. Jag vill ha hårt tunnbröd, rödlök, skivad tomat, gräddfil, bregott och mandelpotatis till min strömming.

    Hur vill du ha din?
    Har du nånsin provat surströmming?
    Det tog mig ca sju år att älska denna fisk. Men nu vill jag inte vara utan..(Y)

  • Mormers 19 augusti 2010

    SURSTRÖMMING.
    Nu är det snart premiär för denna delikates, men jag har redan fuskat, hade en burk i kylen från förra året.
    Jag vill ha hel strömming, tycker den smakar mera, med potatis, rödlök,creme fraech, ev. tomat och tunnbröd med lite ost på. Vad man dricker till beror på om man äter den till lunch eller på kvällen. Tycker det smakar lika bra med mjölk, som öl och snaps.
    I år ska vara mycket bra enl. tidningarna.
    Mormers

  • boz1965 19 augusti 2010

    *RYYYYYYYS* Rutten fisk... Blääää! :D

    Nä, skämt åsido, surströmming är inte riktigt min grej. Har smakat det men det föll mig inte alls i smaken.

  • farmoringer 19 augusti 2010

    Skrivet av boz1965 den 19 aug 2010

    *RYYYYYYYS* Rutten fisk... Blääää! :D

    Nä, skämt åsido, surströmming är inte riktigt min grej. Har smakat det men det föll mig inte alls i smaken.


    Du måste smaka fler gånger. Man lär sig tycka om det. Jag smakade lite varje gång det serverades surströmming sen en gång kände jag helt plötsligt:
    Men det smakade ju gott...

    Så prova fler gånger tycker jag..(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.