Surströmming

Dela
Visst är vi många på Mk som äter delikatessen surströmming?

Alltid lika svårt till premiären att veta vilken sort som är bäst.

Men för mig ska det i alla fall vara hel strömming. Jag vill ha hårt tunnbröd, rödlök, skivad tomat, gräddfil, bregott och mandelpotatis till min strömming.

Hur vill du ha din?
Har du nånsin provat surströmming?
Det tog mig ca sju år att älska denna fisk. Men nu vill jag inte vara utan..
Absolut måste med hel strömming, jag skrev i annan tråd at den bästa surisen är förra årets. Se alltid till att köpa på dig ett par burkar o spara till nästa år.
Oscars har jag ätit och njutit av, men även Höga kustens är bra.
Tvi för filéer, sånt är för amatörer.

Jag äter helst som fisk och potatis... Med gul lök till, hårt tunnbröd med eller utan ost som tillbehör. Här snackar vi seriöst...
Som gammal Måttsundsbo (nära Kallax) brukar jag köpa Kallaxströmmingen fastän den numera görs i kalix. För att få tag i den exkluliva Grand Kallax krävs lite känningar. Klöverträskbröd, lök, bregott, mandelpärer och strömming, hela givetvis. Det är göttt!!! Okej, Oscars är mitt andra alternativ och jag håller med om fjolårets....den ska som mogna lite.
Här blir det surströmmingsskiva på fredag kväll. Trodde de skulle ha lagt ut den nya i disken idag men ack va jag bedrog mig. Får åka en sväng imorronkväll igen och bunkra.
Vi äter med potatis, rödlök, purjolök och så har jag några som vill ha gräddfil.
Mjukt och hårt tunnbröd med starka ostar.
Öl och en skåne.
Till kaffet blir det vaniljglass och varma hjortron. ETT MÅSTE.

Redigerat den 18 aug 2010 kl. 21:44
Skrivet av farmoringer den 16 aug 2010

Visst är vi många på Mk som äter delikatessen surströmming?

Alltid lika svårt till premiären att veta vilken sort som är bäst.

Men för mig ska det i alla fall vara hel strömming. Jag vill ha hårt tunnbröd, rödlök, skivad tomat, gräddfil, bregott och mandelpotatis till min strömming.

Hur vill du ha din?
Har du nånsin provat surströmming?
Det tog mig ca sju år att älska denna fisk. Men nu vill jag inte vara utan..
SURSTRÖMMING.
Nu är det snart premiär för denna delikates, men jag har redan fuskat, hade en burk i kylen från förra året.
Jag vill ha hel strömming, tycker den smakar mera, med potatis, rödlök,creme fraech, ev. tomat och tunnbröd med lite ost på. Vad man dricker till beror på om man äter den till lunch eller på kvällen. Tycker det smakar lika bra med mjölk, som öl och snaps.
I år ska vara mycket bra enl. tidningarna.
Mormers
Skrivet av boz1965 den 19 aug 2010

*RYYYYYYYS* Rutten fisk... Blääää!

Nä, skämt åsido, surströmming är inte riktigt min grej. Har smakat det men det föll mig inte alls i smaken.


Du måste smaka fler gånger. Man lär sig tycka om det. Jag smakade lite varje gång det serverades surströmming sen en gång kände jag helt plötsligt:
Men det smakade ju gott...

Så prova fler gånger tycker jag..