Hej
tänkte vi skulle ha en tråd där vi kan skriva vad vi ha för rester hemma och även tipsa vad man kan göra med sina rester :)
Jag har en kryddig kycklingfile !
Starborg4 maj 2011
Passar bra att göra en sallad med pasta och lite grönsaker!
The_mama97mia4 maj 2011
Angeläget ämne...
Jag har rester av ugnsrostad potatis, en tunn hamburgare kvar sen gårdagen.
Det blir nog först till kvarn på den.
lena44 maj 2011
Jag gör oftast matlådor till gubben. Lagar oftast för mycke mat.
MosterNettan4 maj 2011
Hos mig blir det inga rester kvar. Jag packar alltid i matlådor och fryser in. Perfekt att ta fram en portion när man inte orkar laga nåt efter jobbet, bara se till att ha fräscha grönsaker till. Dessutom har jag en låda till jobbet så gott som varje vardag.
Påverkar ekonomin också - till det bättre! (Y)
sju4 maj 2011
Här blir det ofta rester. Ibland får vi äta samma mat två dagar i rad, ibland fryser jag in i lådor. Är det inte så mycket kvar att det är lönt att spara ställer alltid jycken upp. :)
enaw5 maj 2011
kryddig kycklingfilé gör ju sig bra i en pytt i panna med potatis och rotsaker :)
Diane110 maj 2011
Skrivet av miha den 4 maj 2011
Hej
tänkte vi skulle ha en tråd där vi kan skriva vad vi ha för rester hemma och även tipsa vad man kan göra med sina rester :)
Jag har en kryddig kycklingfile !
Varför inte dela i tärningar och ha i tortillas med sallad och såser? Gottgott!
varecia10 maj 2011
Igår gjorde jag en blomkålssoppa. Den var god ihop med bröd och ost. Det blev dock lite för lite kvar för att funka som middag till två personer en gång till. Så, nu fryser jag in den för att ta till en annan gång. Då kommer jag att fräsa grönsaker och kanske något annat och "förstärka". jag vet ju inte just nu vad som kommer att finnas i kylen den dagen, men jag kan tänka mig att det skulle vara gott med lök, bacon och ärtor (behöver ju inte fräsas) till exempel. Bara fräs i smör litegrann, häll på färdig soppa och koka upp. En ny soppa av en gammal!
boz196510 maj 2011
Har lite potatismos över sen igår. Det får bli potatisplättar av den ikväll. Potatisplättar och knaperstekt bacon är inte helt fel. :p
The_mama97mia10 maj 2011
Potatis i nästan alla former är ngt av det mest tacksamma att ha som rester i kylen, tycker jag!
Mitt favoritrecept annars är MatAnders Grillstuvning med dillsmak, när jag får över grillat kött o korv.
Och sedan, en vanlig äggstanning förvandlar det mesta till ngt som ser ätligt ut.
123Linnea10 maj 2011
Vilken bra trådidé!
Har 2 broskiga grillade filéer å vi är 4 i familjen. Vad ska jag göra? Har en halv ky-filé å lite ris också.
The_mama97mia10 maj 2011
Grillstuvning med dillsmak
som sagt. detta är kanon, du kan göra det utan potatis, om du har ris - servera det till eller blanda i.
Riset kan du göra stekt ris på annars,
Gul1311 maj 2011
Skrivet av 123Linnea den 10 maj 2011
Vilken bra trådidé!
Har 2 broskiga grillade filéer å vi är 4 i familjen. Vad ska jag göra? Har en halv ky-filé å lite ris också.
Jag hade skurit filleerna och kycklingen i mindre bitar (i vårt fall munsbitar), fräst på finhackad lök. Sedan hade jag använt någon grönsak: Paprika, broccoli, svamp eller sparris tex och gjort en gratäng sås. Skjuts in i ugnen i en smord for och servera med ris, pasta, bulgur, quinnoa eller vad man gillar. Riset hade jag skippat och kokt nytt.
sju11 maj 2011
Annars är det gott att steka upp risrester med lite hackad lök, soja, kanske lite svamp och paprika. Jag hade kanske skurit ner köttet och kycklingen i riset också till någon slags rispytt.
123Linnea11 maj 2011
Jag har fortfarande inte riktigt bestämt hur jag ska tillreda det för idag åt vi sej med syrlig dillsås till. Så nu har vi en bit sej också. Men det är väl inte nån höjdare dan efter?!
The_mama97mia11 maj 2011
hmmm.. fisksufflé?
nej men grillresterna, antingen skär du ner det o fryser in till annan gång, eller gör du fried rice.
Men fisken kanske inte blir ngn hit att blanda i det.
:)
birgittaostrom12 maj 2011
Sejbiten hade jag nog hackat ner i en härlig tomatsås (jag använder bara krossade eller passerade tomater) och lagt till en bit chilifrukt (själv gillar jag het smak, don efter person), svartpeppar, vitlök eller vad man nu gillar - bör ju vara något stark smak till vit fisk. Perfekt till lunchpasta.
123Linnea12 maj 2011
Vilka bra tips! Jag fick min käre make att göra nån sorts gryta/stuvning med inspiration från denna länk. Helt Ok :-)
I morrn blir det nog het tomatsej till lunch! Tack!
Håll nu denna tråd levande - känns viktigt!
Stintan19 maj 2011
Köttrester av olika slag brukar jag skära i tärningar ca 1½cm och koka 5 min med 1 burk Tikka Masala och 1 burk antingen krossade eller passerade tomater + ev lite kanel. Lite smak av indiskt kök. Servera med kokt ris eller pasta + grönsallad. Snabb och enkel festrätt.
Hej
tänkte vi skulle ha en tråd där vi kan skriva vad vi ha för rester hemma och även tipsa vad man kan göra med sina rester :)
Jag har en kryddig kycklingfile !
Passar bra att göra en sallad med pasta och lite grönsaker!
Angeläget ämne...
Jag har rester av ugnsrostad potatis, en tunn hamburgare kvar sen gårdagen.
Det blir nog först till kvarn på den.
Jag gör oftast matlådor till gubben. Lagar oftast för mycke mat.
Hos mig blir det inga rester kvar. Jag packar alltid i matlådor och fryser in. Perfekt att ta fram en portion när man inte orkar laga nåt efter jobbet, bara se till att ha fräscha grönsaker till. Dessutom har jag en låda till jobbet så gott som varje vardag.
Påverkar ekonomin också - till det bättre! (Y)
Här blir det ofta rester. Ibland får vi äta samma mat två dagar i rad, ibland fryser jag in i lådor. Är det inte så mycket kvar att det är lönt att spara ställer alltid jycken upp. :)
kryddig kycklingfilé gör ju sig bra i en pytt i panna med potatis och rotsaker :)
Hej
tänkte vi skulle ha en tråd där vi kan skriva vad vi ha för rester hemma och även tipsa vad man kan göra med sina rester :)
Jag har en kryddig kycklingfile !
Varför inte dela i tärningar och ha i tortillas med sallad och såser? Gottgott!
Igår gjorde jag en blomkålssoppa. Den var god ihop med bröd och ost. Det blev dock lite för lite kvar för att funka som middag till två personer en gång till. Så, nu fryser jag in den för att ta till en annan gång. Då kommer jag att fräsa grönsaker och kanske något annat och "förstärka". jag vet ju inte just nu vad som kommer att finnas i kylen den dagen, men jag kan tänka mig att det skulle vara gott med lök, bacon och ärtor (behöver ju inte fräsas) till exempel. Bara fräs i smör litegrann, häll på färdig soppa och koka upp. En ny soppa av en gammal!
Har lite potatismos över sen igår. Det får bli potatisplättar av den ikväll. Potatisplättar och knaperstekt bacon är inte helt fel. :p
Potatis i nästan alla former är ngt av det mest tacksamma att ha som rester i kylen, tycker jag!
Mitt favoritrecept annars är MatAnders Grillstuvning med dillsmak, när jag får över grillat kött o korv.
Och sedan, en vanlig äggstanning förvandlar det mesta till ngt som ser ätligt ut.
Vilken bra trådidé!
Har 2 broskiga grillade filéer å vi är 4 i familjen. Vad ska jag göra? Har en halv ky-filé å lite ris också.
Grillstuvning med dillsmak
som sagt. detta är kanon, du kan göra det utan potatis, om du har ris - servera det till eller blanda i.
Riset kan du göra stekt ris på annars,
Vilken bra trådidé!
Har 2 broskiga grillade filéer å vi är 4 i familjen. Vad ska jag göra? Har en halv ky-filé å lite ris också.
Jag hade skurit filleerna och kycklingen i mindre bitar (i vårt fall munsbitar), fräst på finhackad lök. Sedan hade jag använt någon grönsak: Paprika, broccoli, svamp eller sparris tex och gjort en gratäng sås. Skjuts in i ugnen i en smord for och servera med ris, pasta, bulgur, quinnoa eller vad man gillar. Riset hade jag skippat och kokt nytt.
Annars är det gott att steka upp risrester med lite hackad lök, soja, kanske lite svamp och paprika. Jag hade kanske skurit ner köttet och kycklingen i riset också till någon slags rispytt.
Jag har fortfarande inte riktigt bestämt hur jag ska tillreda det för idag åt vi sej med syrlig dillsås till. Så nu har vi en bit sej också. Men det är väl inte nån höjdare dan efter?!
hmmm.. fisksufflé?
nej men grillresterna, antingen skär du ner det o fryser in till annan gång, eller gör du fried rice.
Men fisken kanske inte blir ngn hit att blanda i det.
:)
Sejbiten hade jag nog hackat ner i en härlig tomatsås (jag använder bara krossade eller passerade tomater) och lagt till en bit chilifrukt (själv gillar jag het smak, don efter person), svartpeppar, vitlök eller vad man nu gillar - bör ju vara något stark smak till vit fisk. Perfekt till lunchpasta.
Vilka bra tips! Jag fick min käre make att göra nån sorts gryta/stuvning med inspiration från denna länk. Helt Ok :-)
I morrn blir det nog het tomatsej till lunch! Tack!
Håll nu denna tråd levande - känns viktigt!
Köttrester av olika slag brukar jag skära i tärningar ca 1½cm och koka 5 min med 1 burk Tikka Masala och 1 burk antingen krossade eller passerade tomater + ev lite kanel. Lite smak av indiskt kök. Servera med kokt ris eller pasta + grönsallad. Snabb och enkel festrätt.