Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmat före julafton

  • Okänd 24 november 2007

    Hej.Nu börjar julborden annonseras ut.Jag undrar om ni äter mycket julmat innan jul?Själv äter jag en jultallrik och sen blir det julmat i skolan,oftast 2 dar.Kommunen bjuder varje år på julmat på hotellet, men jag har inte varit med de sista åren.Det blir för mycket av det goda,eller vad säger ni?
    Man hinner ju tröttna:Z

  • Lena 24 november 2007

    Vi brukar prov smaka dan före.Det kan bli i blanda att man har varit och ätit julbord men inte ofta..:)

  • Amika 24 november 2007

    JAg har aldrig ätit julbord med jobb som jag varit på m.m. Mycket för att jag är lite rädd för alla julbord som finns. I så fall vill jag vara med på första sittningen. Annars plockar de ju in och ut all julmat hela tiden... :o

  • evaldo 24 november 2007

    Vi äter lite julmat dagen före julafton, men då bara risgrynsgröt och vörtbröd med skinka.
    Förr när jag arbetade så blev det ett eller två julbord, men inte numera. Jag tycker att det blir godare när man bara får ett julbord på julafton, annars är man nästan less på det.

  • matvraket 24 november 2007

    åh, jag älskar julmat! vill helst äta så mkt som möjligt, brukar inte tröttna! älskar att ta fram skinkan för femte dagen i rad tillsammans med de andra tillbehören! (L) fast resten av familjen brukar säga stopp ngn gång framåt annandagen.

    innan jul brukar jag inte hinna äta så mkt. oftast hinner jag med ett julbord, samt några glöggfikor, men inte så mkt mer. det är kanske därför jag inte tröttnar på maten? vet inte. maten är iaf gudomligt god! :)

  • 24 november 2007

    nej, julmat blir det bara på julafton, och rester på juldagen. fast julskinka brukar vi göra mera efter jul och ha som pålägg.

  • pehrzonflickan 24 november 2007

    Vi äter lite julmat kvällen före, pappa dioppar i grytan och vi andra smakar lite smått som är förberett för julafton så som skinka, köttbullar, jansson och lite lax. Allt annat kommer kvällen efter och kanske kvällen efter det om det är rester.

  • anluk 24 november 2007

    Julbord med vänner blir det och sedan blir det ju alltid tjuvsmakning av julskinkan när den kommer ut från ugnen och är så där härligt ljummen........

  • fifan 24 november 2007

    Julbord ja.... Tycker att sedan man blev vuxen har aldrig den känslan som fanns förr för julbordet kommit igen. Förväntningen på maten, som faktiskt då var något man inte åt varje dag. Upplever lite av att trots att jag inte upplever mig som gammal så kan man äta gott varje dag. När jag var liten så var det ändå lite mer rejäl husmans kost än nu.

    Farmors köttbullar, prinskorvar med mera.... Nu kan jag nästan "kräka" på julmaten efter julafton.
    Det tycker jag är synd......

  • barbiegirl 24 november 2007

    Vi brukar smygstarta med en liten skinka till 1:a advent, sen kokar vi den "riktiga" skinkan kvällen före julafton. Laxen är jag oxså ganska tidig med, älskar gravad lax så den är svår att låta bli :)
    Julbord äter vi med jobbet och så blir det en jultallrik på julkappsbytet på avdelningsmötet.
    Kvällen före julafton är det ett litet julbord framdukat med nykokt skinka och apotekets senap, dopp-i-grytan med tunnbröd (bara ett måste), hemtrillade köttbullar, gravad lax och sillen.

  • Emsenpemsen776 24 november 2007

    Självklart provsmakning av skinkan kvällen före då den svalnat något.
    Själva Julbordet dukas upp på självaste Julafton med alla dess läckerheter!(Y)

  • Nettie 25 november 2007

    Det brukar bli en jultallrik på jobb och naturligtvis en bit skinka när den
    kommer ur ugnen (Y)

  • tuden 25 november 2007

    vi brukar provsmaka julskinkan dan för julafton och gå på julbord som jobbet brukar bjuda på sen brukar mina arbetskamrater och jag träffas hemma hos en av oss och ha ett julbord där vi alla har gjort en maträtt som vi tar med oss till den vi ska vara hos.:)(Y)

  • C_Ice 25 november 2007

    samma som Emelie =) dock vet man alldrig om det dyker upp julbord innan de brukar hända oftast =)

    Skrivet av Emelie776 den 25 nov 2007

    Självklart provsmakning av skinkan kvällen före då den svalnat något.
    Själva Julbordet dukas upp på självaste Julafton med alla dess läckerheter!(Y)

  • Ekorrungen 25 november 2007

    Julbord på söndag, med familjen, istället för julklappar te oss barn. Blir bjuden. Sen inget före julafton.

    Carin

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.