Hej,
Jag har hittat många fina recept på inlagd sill här på Matklubben. Men en fråga som jag har är, hur lång hållbahetstid som de har. Någon som vet?
Mvh, Mariella
evaldo19 december 2007
Är det en klar sillinläggning som gjorts industriellt håller sig sillen i flera månader om den förvaras i kylskåp och om lagen täcker sillen.
Heminlagd sill eller inlagd av fiskhandlaren håller cirka 12 dagar.
Sillinläggningar med krämig sås saknar syra och håller cirka 1–2 veckor i kylskåp.
Ansjovis däremot håller sig endast 2–3 dagar.
anluk19 december 2007
Har också hittat recept och ikväll blir det till att lägga in ett par av dem!(H)
Hej,
Jag har hittat många fina recept på inlagd sill här på Matklubben. Men en fråga som jag har är, hur lång hållbahetstid som de har. Någon som vet?
Mvh, Mariella
Är det en klar sillinläggning som gjorts industriellt håller sig sillen i flera månader om den förvaras i kylskåp och om lagen täcker sillen.
Heminlagd sill eller inlagd av fiskhandlaren håller cirka 12 dagar.
Sillinläggningar med krämig sås saknar syra och håller cirka 1–2 veckor i kylskåp.
Ansjovis däremot håller sig endast 2–3 dagar.
Har också hittat recept och ikväll blir det till att lägga in ett par av dem!(H)
Tack Evaldo.
Då vet jag...