Det finns en hel uppsjö av goda förrätter utan gluten. dessa ovanstående kan man ju servera på en bädd av någongrönsak och om man vill kan man ha bröd bredvid så kan man ha både vanligt och glutenfritt.
turboputte10 januari 2012
Öl och ostbågar e ju aldrig fel........
Mistys10 januari 2012
Kräftsoppa...finns ett gott recept här på mk med mjukost i. Har även bjudit på en kall avocadosoppa med vitlök en gång. Den var också mycket god och uppskattad av gästerna.
Liindis10 januari 2012
En underbar hemma majonäs!!
Fylld med räkor rödlök o dill!!
Ert bröd finns i frysdisk bara att,
Rosta! på med fyllning ganera med citron dill svartkaviar.
Under rostbröt sallad vid sidan fina tomater en liten go oliv
låt fantasin flöddddaaa!!!!
hopp hopp!!
TTJ10 januari 2012
Västerbottensostpaj! Jag antar att det går att göra på glutenfritt mjöl. Skär i mindre bitar lägg upp på fat och garnera med en klick creme fraiche, löjrom, finhackad rödlök och en dillkvist. Jätteenkel att göra och går dessutom bra att förbereda. Grädda klart och ljumma bara på den lite innan servering. Sjukt gott!!!(Y)
MosterNettan10 januari 2012
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
slarvan10 januari 2012
Skrivet av MosterNettan den 10 jan 2012
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
Nåt recept på detta?
Cassiopeya10 januari 2012
Hummersoppa, det är grejer de ;)
slarvan10 januari 2012
Nja, jag gilar inte hummersoppa....har ätit det nångång och det är inte min favvo...
Tack alla för tips, jag ska fundera.....
pila5910 januari 2012
Min favorit:
Cream Fraich blandas med hackat rök kött i små tärningar, finhackad rödlök och riven pepparrot. Man måste smaka så att det inte blir för stark pepparrotssmak.
Till detta så tar jag tunnbröd som jag skär i smala remsor ca 2 cm och lägger dessa på bakplåtspapper och strör över riven västerbottenost. In i ugnen på ca 225 grader och när de börjar få färg så är de klara. Kanske du kan hitta något glutenfritt bröd istället för tunnbröd.
Kanske något av intresse?
MosterNettan11 januari 2012
Skrivet av slarvan den 10 jan 2012
Skrivet av MosterNettan den 10 jan 2012
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
Nåt recept på detta?
Jajemen! Jag försökte infoga receptet igår, men lyckades inte! Försöker idag igen, om det inte fungerar så sök Gratinerad avocado med.... som jag skrev tidigare!
Jag vill ha tips och recept på din godaste förrätt, gärna lite lyxig men inte för komplicerad. Ett krav dock, det måste vara glutenfritt....
hmmm.. och DÄR gick alla slags toast bort...
;)
hmmm.. och DÄR gick alla slags toast bort...
;)
Precis.....fast man kan ju köpa bröd som är glutenfritt (eller baka, fast det har jag hört ska vara klurigt med glutenfritt bröd)
Mitt förslag är en sallad/cocktail!
Förslag på ingredienser:
Räkor eller kräftstjärtar (blandat=mer lyxigt)
Avokado
ev någon frukt, mango, papaya, ananas...
Champinjoner
rödlök/salladslök
gurka/paprika
Sen kan man ju antingen blanda alla med olja och lime, eller klicka över lite romsås eller något annat gott! :)
De går aldelles utmärkt att göra toast, bara man gör den precis innan den ska ätas.:)
Räkcocktail med saffransaioli
carpachio med olivolja, ruccola och havssalt
Skaldjur i alla dess olika former!!
Gratinerad hummer, grillade baconinlindade musslor, halstrade pilgrimsmusslor, havskräftor med kryddsmör, räkspett.
Det finns en hel uppsjö av goda förrätter utan gluten. dessa ovanstående kan man ju servera på en bädd av någongrönsak och om man vill kan man ha bröd bredvid så kan man ha både vanligt och glutenfritt.
Öl och ostbågar e ju aldrig fel........
Kräftsoppa...finns ett gott recept här på mk med mjukost i. Har även bjudit på en kall avocadosoppa med vitlök en gång. Den var också mycket god och uppskattad av gästerna.
En underbar hemma majonäs!!
Fylld med räkor rödlök o dill!!
Ert bröd finns i frysdisk bara att,
Rosta! på med fyllning ganera med citron dill svartkaviar.
Under rostbröt sallad vid sidan fina tomater en liten go oliv
låt fantasin flöddddaaa!!!!
hopp hopp!!
Västerbottensostpaj! Jag antar att det går att göra på glutenfritt mjöl. Skär i mindre bitar lägg upp på fat och garnera med en klick creme fraiche, löjrom, finhackad rödlök och en dillkvist. Jätteenkel att göra och går dessutom bra att förbereda. Grädda klart och ljumma bara på den lite innan servering. Sjukt gott!!!(Y)
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
Nåt recept på detta?
Hummersoppa, det är grejer de ;)
Nja, jag gilar inte hummersoppa....har ätit det nångång och det är inte min favvo...
Tack alla för tips, jag ska fundera.....
Min favorit:
Cream Fraich blandas med hackat rök kött i små tärningar, finhackad rödlök och riven pepparrot. Man måste smaka så att det inte blir för stark pepparrotssmak.
Till detta så tar jag tunnbröd som jag skär i smala remsor ca 2 cm och lägger dessa på bakplåtspapper och strör över riven västerbottenost. In i ugnen på ca 225 grader och när de börjar få färg så är de klara. Kanske du kan hitta något glutenfritt bröd istället för tunnbröd.
Kanske något av intresse?
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor, det är smaskens!
Nåt recept på detta?
Jajemen! Jag försökte infoga receptet igår, men lyckades inte! Försöker idag igen, om det inte fungerar så sök Gratinerad avocado med.... som jag skrev tidigare!
Här finns MosterNettans gratinerade avocado
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor
själv så älskar jag skagenröra, finns massor av recept....
Här finns MosterNettans gratinerade avocado
Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor
själv så älskar jag skagenröra, finns massor av recept....
Tack Eva!
Skagenröra är en höjdare, på smörstekt bröd!