Smaksätt woken med sambal oelek, farinsocker, thailändsk fisk/ostronsås samt ev en grönsaksbuljongtärning. Soja om du gillar det. Riktigt mumsigt är att slänga ned en väve eller två med jord/cashewnötter strax innan grönsakerna är helt klara.
Servera med en stark vitlökssås:
5 dl CF
8 rivna vitlöksklyftor
1-2 msk vitt vin
ev salt
ev svartpeppar
och stekta nudlar/stekt spaghetti.
irrevirre28 januari 2008
De här, som tillhör det turkiska smörgåsbordet "meze", är riktigt smakrika
Jag gillar dom mycket, fast jag annars inte är överförtjust i räkor.
Vitlöksfrästa chiliscampi
400 g scampi
1 st röd chili
3 klyftor vitlök
2 tsk färsk riven igefära
1 tsk spiskummin
3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
3 msk hackad färsk koriander
1/2 msk pressad citron
2 krm salt
Kärna ur chilin och skala vitlöken och finhacka det.
Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min.
Lägg i scampin och stek den ca 1 min på
varje sida.(Inte för länge, då blir scampin seg)
Har köpt mig en påse fryst scampi, är det någon som har något läckert recept på lager där scampi ingår.
Tack på förhand/Lena
Hej
Håller på att lägga in ett lätt recept med dessa stora räkor
Marinera i olivolja,sweet chili och färskriven vitlök. Stek snabbt i stekpanna och servera med(strimlade/hackade) wokade grönsaker ex:
vitkål
rödkål
morötter
gul lök
rödlök
purjolök
vitlök
majs
minimajs
broccoli
Smaksätt woken med sambal oelek, farinsocker, thailändsk fisk/ostronsås samt ev en grönsaksbuljongtärning. Soja om du gillar det. Riktigt mumsigt är att slänga ned en väve eller två med jord/cashewnötter strax innan grönsakerna är helt klara.
Servera med en stark vitlökssås:
5 dl CF
8 rivna vitlöksklyftor
1-2 msk vitt vin
ev salt
ev svartpeppar
och stekta nudlar/stekt spaghetti.
De här, som tillhör det turkiska smörgåsbordet "meze", är riktigt smakrika
Jag gillar dom mycket, fast jag annars inte är överförtjust i räkor.
Vitlöksfrästa chiliscampi
400 g scampi
1 st röd chili
3 klyftor vitlök
2 tsk färsk riven igefära
1 tsk spiskummin
3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
3 msk hackad färsk koriander
1/2 msk pressad citron
2 krm salt
Kärna ur chilin och skala vitlöken och finhacka det.
Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min.
Lägg i scampin och stek den ca 1 min på
varje sida.(Inte för länge, då blir scampin seg)
Smaksätt med koriander, citronsaft och salt