Om någon har förslag på lite annorlunda kryddning och spännande smaksättning, dela med er här!
Själv har jag upptäckt att granskott, de nya, ljust gröna och späda, kan bli spännande smaksättare i vissa rätter. Som t.ex. till stekt eller grillad färsk fisk, vilt, vildfågel o.s.v.
Ta t.ex nyfångad aborre på grillen:
Fjälla fisken och rensa den. Kör några späda granskott i mixer eller matberedare tills de är någorlunda finfördelade. Blanda de hackade granskotten med smör, salt och peppar. Fyll fisken med blandningen. Svep in i folie. Lägg på grillen.
Man kan också göra avkok på granskotten. Tillsätt sedan lite vinäger och honung så har du en spännande smaksättare till såser och annat. Experimentera gärna!
cupcakegirl9224 juni 2012
Johannesört, har massor av det på gården. Jag brukar använda det till brödbakning, te och andra drycker :D
Hej alla!
Om någon har förslag på lite annorlunda kryddning och spännande smaksättning, dela med er här!
Själv har jag upptäckt att granskott, de nya, ljust gröna och späda, kan bli spännande smaksättare i vissa rätter. Som t.ex. till stekt eller grillad färsk fisk, vilt, vildfågel o.s.v.
Ta t.ex nyfångad aborre på grillen:
Fjälla fisken och rensa den. Kör några späda granskott i mixer eller matberedare tills de är någorlunda finfördelade. Blanda de hackade granskotten med smör, salt och peppar. Fyll fisken med blandningen. Svep in i folie. Lägg på grillen.
Man kan också göra avkok på granskotten. Tillsätt sedan lite vinäger och honung så har du en spännande smaksättare till såser och annat. Experimentera gärna!
Johannesört, har massor av det på gården. Jag brukar använda det till brödbakning, te och andra drycker :D
Libsticka, helt underbart till soppor, grytor mm